Cele mai nocive bauturi pentru dintii tai

In fiecare zi, mai multe persoane renunta la fumat, se alatura unei sali de sport sau incep sa manance mai sanatos. Si, desi este important sa fii constient de tipul de mancare pe care il consumi, nu trebuie sa treci cu vederea si bauturile pe care le bei.

Nu numai ca unele sunt incarcate cu calorii ascunse, dar fac un numar asupra sanatatii voastre orale. Care este totusi cea mai proasta bautura pentru dintii tai? Nu exista una care sa fie in fruntea listei. Iata patru bauturi de evitat si de ce.

Bauturi carbogazoase

Acizii si produsele secundare din zahar din bautura va sporesc riscul aparitiei cariilor prin inmuierea smaltului protector al dintilor.

Publicitate

Cafea

O ceasca de cafea de dimineata este o rutina zilnica pentru milioane de oameni. Cu toate acestea, culoarea maro naturala a cafelei va poate transforma dintii intr-un galben urat, dezvaluind dentina de sub smalt.

Citeste si articolul :   7 modificari care apar in corpul nostru iarna

De asemenea, zaharul este un aditiv popular la cafea si poate creste riscul de aparitie a cariilor in acelasi mod ca si bauturile carbogazoase.

Ceai

Articolul continuă după reclame

Nu esti un fan al cafelei? O cească linistitoare de ceai te duce in fiecare dimineata, iar antioxidantii sai pot face minuni pentru apararea corpului tau impotriva cancerului oral. Alegeti-va cu intelepciune aroma ceaiul negru si amestecurile mai intunecate va pot pata dintii in mod similar cu cafeaua.

Alcoolul

Indiferent daca preferati un pahar de vin sau deschideti o cutie de bere, puterea majoritatii bauturilor alcoolice poate distruge si smaltul. Continutul sau de zahar poate contribui, de asemenea, la boli parodontale, in timp ce vinurile rosii – in ciuda antioxidantilor lor – lasa pete deosebit de grele in timp.

Ce sa bei?

Apa simpla poate sa nu aiba gust, dar, de asemenea, nu are zahar sau indulcitori artificiali care sa duca la cariile dentare.

Citeste si articolul :   Ce se va intampla cu corpul daca mananci morcovi in fiecare zi

Si laptele face bine corpului. De asemenea, are un continut scazut de zahar si un continut ridicat de calciu, proteine ​​si fosfor – toate acestea fiind utile pentru construirea osului in maxilar.

O alta optiune daca doriti sa beti ceva dulce este sucul. Desi fructele reale sunt ideale, sucurile obtinute 100% din suc de fructe nu sunt alternative rele. Pur si simplu consumati-le cu moderatie.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.