Arabia Saudita lanseaza un oras de 170 km construit in linie dreapta

Noul proiect ecologic lansat de printul mostenitor s-a confruntat pe retelele sociale ca „prostii” si „visat dintr-un film SF”

 

Arabia Saudita a lansat un plan ambitios pentru a construi un oras cu zero emisii de carbon construit pe o linie dreapta de 170 km, primul proiect de constructie major pentru megomuna futurista Neom, de 500 miliarde de dolari.

Duminica, printul mostenitor Mohammed bin Salman a lansat „Linia”, care face parte din strategia Regiunii Vision 2030 de a-si diversifica economia si a se indeparta de dependenta de petrol.

Linia nu va avea masini sau drumuri si va fi populata de un milion de locuitori din intreaga lume.

Anuntul pentru noul proiect a inceput cu un clip scurt care afiseaza unele dintre cele mai mari progrese tehnologice ale istoriei umane din ultimul secol, inclusiv aterizarea lunii si crearea internetului.

Citeste si articolul :   Cele mai importante 10 criptomonede (in afara de Bitcoin) – partea I

Apoi a intrebat „Ce urmeaza?”, Iar raspunsul a venit sub forma unei adrese televizate de la bin Salman.

“De-a lungul istoriei, orasele au fost construite pentru a-si proteja cetatenii. Dupa revolutia industriala, orasele au acordat prioritate masinilor, masinilor si fabricilor in locul oamenilor”, a inceput printul mostenitor.

„In orasele care sunt privite ca fiind cele mai avansate din lume, oamenii isi petrec ani de viata navetand. Pana in 2050, duratele de naveta se vor dubla. Pana in 2050, un miliard de oameni vor trebui sa se mute din cauza cresterii emisiilor de CO2 si a nivelului marii. Nouazeci la suta dintre oameni respira aer poluat.

„De ce ar trebui sa sacrificam natura de dragul dezvoltarii? De ce ar trebui sa moara sapte milioane de oameni in fiecare an din cauza poluarii? ”

Bin Salman a evidentiat, de asemenea, accidente de trafic mortale.

Conducatorul saudit de facto a continuat spunand ca, pentru a raspunde acestor preocupari, orasele conventionale trebuiau transformate in orase futuriste. Apoi a introdus The Line.

Citeste si articolul :   Apple va plati 113 milioane de dolari pentru a rezolva cazul „bateria” iPhone

El a spus ca noul oras de 170 km va avea „zero masini, zero strazi si zero emisii de carbon” si ca un milion de locuitori ar putea indeplini toate cerintele zilnice, inclusiv educatia si petrecerea timpului liber, la o plimbare de cinci minute de acasa.

Nu a fost clar cum sau de ce un oras construit in linie dreapta a facut ca oamenii sa poata merge mai usor la destinatiile dorite, in comparatie cu un oras in forma conventionala.

Printul mostenitor a mai spus ca va fi posibil sa calatoresti de la un capat la altul al Liniei in 20 de minute, ceea ce inseamna ca ar fi construit un serviciu feroviar de mare viteza.

Constructia proiectului este programata sa inceapa la inceputul anului 2021, iar orasul era de asteptat sa contribuie cu 48 de miliarde de dolari la economia regatului si sa creeze 380.000 de locuri de munca, potrivit unui comunicat de presa. Proiectul in sine va costa intre 100 si 200 miliarde de dolari, a declarat bin Salman reporterilor din orasul al-Ula din nord-vestul tarii.

Autor

Autor: Andrei Zoltan

Cineva care pierde prea mult timp la calculator, cautând cele mai noi trend-uri in tehnologie, telefonie, calculatoare si multe altele