Donald Trump anunta ca nu va participa la ceremonia de investire a lui Joseph Biden

Presedintele in functie al SUA, Donald Trump, a anuntat, vineri, ca nu va participa la ceremonia de investire a succesorului sau, Joseph Biden, dar va permite transferul ordonat al puterii.

“Tuturor celor care au intrebat, nu voi merge la ceremonia de investire a presedintelui, pe 20 ianuarie”, a declarat Donald Trump, prin Twitter.

Vicepresedintele in functie, Mike Pence, ar urma sa participa la ceremonie, dar deocamdata nu a luat o decizie. “Vicepresedintele Pence si a Doua Doamna a SUA urmeaza sa ia o decizie asupra participarii”, a anuntat un purtator de cuvant, Devin Malley, conform agentiei Associated Press.

Donald Trump a denuntat fraude electorale in scrutinul prezidential, dar, pe fondul criticilor privind violentele asupra sediului Congresului, a dat asigurari ca va permite transferul ordonat al puterii. “Congresul a validat rezultatul. O noua Administratie va fi instalata pe 20 ianuarie. Atentia mea se concentreaza de acum inainte pe asigurarea unei tranzitii facile a puterii, in mod ordonat si fara dificultati. Este momentul vindecarii si reconcilierii”, a transmis Donald Trump, condamnand violentele de la Capitoliu.

Publicitate

Totusi, Donald Trump le-a multumit sustinatorilor si a subliniat ca va continua activitatea politica. “Sa fiu presedintele vostru a fost onoarea vietii mele. Tuturor sustinatorilor mei extraordinari, stiu ca sunteti dezamagiti, dar vreau sa stiti ca aceasta calatorie incredibila a noastra este abia la inceput”, a declarat Donald Trump.

“Cei 75 de milioane de mari patrioti americani care au votat pentru mine, pentru America pe Primul Loc si pentru a face America din Nou Mareata, vor avea o voce uriasa si indelungata in viitor. Nu vor fi tratati cu lipsa de respect, nu vor fi tratati incorect in niciun fel, forma ori mod”, a subliniat Donald Trump.

Anterior, Donald Trump declarase, printr-un comunicat difuzat de Dan Scavino, membru al echipei de comunicare de la Casa Alba: “Desi sunt in dezacord total cu rezultatul scrutinului prezidential, iar datele imi confirma pozitia, totusi va exista o tranzitie ordonata a puterii pe 20 ianuarie. Eu am spus mereu ca vom continua lupta pentru a ne asigura ca sunt numarate voturile exprimate legal. Desi acesta este sfarsitul celui mai impresionant prim mandat prezidential din istorie, este doar inceputul luptei noastre de a face America din noua mareata!”.

Citeste si articolul :   Diana Sosoaca, ironizata dupa ce a crezut ca Trump ii regreta excluderea din AUR.

Cinci persoane, inclusiv un agent de politie, au murit, iar alte zeci au fost ranite in cursul violentelor produse in sediul Congresului SUA. Zeci de protestatari au fost retinuti.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.