Cum sa te protejezi pe tine si pe cei dragi de gripa

Pentru a iesi invingator, pregateste-te serios sa-i infrunti! Virusurile sunt atat de mici incat nu pot fi vazute cu un microscop obisnuit. Acestea sunt capabile sa se inmulteasca in detrimentul celulelor corpului in care patrund, potrivit noutati.info

Imaginati-va cum ar fi daca virusurile ar avea inteligenta! Atunci ar fi mult mai dificil sa le impotrivim … Din fericire, nu avem de-a face cu un adversar atotputernic, desi foarte puternic …

Care ar trebui sa fie masurile preventive impotriva gripei si virusurilor

Cea mai eficienta protectie impotriva virusurilor este vaccinarea. Dar daca nu a functionat la timp sau aveti contraindicatii, puteti recurge la alte metode.

Publicitate

Evitati locurile aglomerate.

Medicii au calculat ca un pacient cu gripa infecteaza in medie 5 persoane. Prin urmare, incercati sa nu fiti aproape de cineva care stranuta si tuseste. Daca acest lucru nu este posibil, purtati o masca medicala. Purtati-o astfel incat sa va acopere complet nasul si gura si sa fie bine fixata. Incercati sa nu atingeti masca inutil, iar daca o atingeti sau o scoateti, spalati-va bine mainile. Unele modele pot fi utilizate timp de 4 sau chiar 6 ore. Dar, de regula, o masca obisnuita este purtata timp de aproximativ 2 ore.

Incercati sa nu stati foarte mult in frig!

Plimbarile sunt foarte utile, dar este important sa va imbracati calduros pentru a nu ingheta. In caz contrar, imunitatea se va slabi si deveniti vulnerabili la infectie.

Citeste mai multe pe Noutati.info

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.