Vom primi peste 10 milioane de doze de vaccin. Vaccinarea intregii populatii, in primavara

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca Romania va primi peste 10 milioane de doze de vaccin in prima transa, ia primii care vor fi vaccinati vor fi lucratorii din sanatate si persoanele aflate in situatie de risc. Intreaga populatie se va putea imuniza in primavara.

Presedintele Klaus Iohannis a spus, intr-o conferinta de presa, ca situatia infectarilor cu SARS-CoV-2 este tot mai ingrijoratoare.

„Populatia este expusa unui risc major de infectare cu SARS-CoV-2. Romania se confrunta, la randul ei, cu cifre ingrijoratoare si autoritatile se adapteaza permanent prin noi masuri pentru a controla transmiterea virusului. In acest context, ne punem cu totii mari sperante in dezvoltarea cat mai curand posibil a unui vaccin anti-COVID-19, vaccin sigur si eficient iar eforturile facute la nivel international confirma dorinta tuturor de a avea acest vaccin”, a spus Iohannis.

Potrivit presedintelui, Romania va primi 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19.

Publicitate

Publicitate

„Romania este parte a acordurilor incheiate de catre Comisia Europeana pentru furnizarea de vaccinuri anti-COVID-19 atunci cand acestea vor fi disponibile urmand ca tarii noastre sa ii revin o alocare de peste 10 milioane de doze de vaccin. Din cauza cererii extrem de ridicate la nivel mondial si a capacitatii, totusi, destul de reduse de productie, vaccinul va ajunge in tarile europene in mod etapizat. Pentru Romania, ne asteptam ca prima transa primita sa ajunga sunt cel mai favorabil scenariu in primul trimestru al anului viitor”, a spus presedintele.

Citeste si articolul :   Vladimir Putin nu impune carantina generala, desi Rusia a ajuns pe loc patru la numarul de cazuri

Acesta a subliniat ca in baza conventiilor facute in Uniunea Europeana, toate statele europene vor primi in acelasi timp aceste trase de vaccin.

„In momentul in care vaccinul va fi disponibil si va fi livrata prima transa toate statele europene vor primi cota corespunzatoare din prima transa, la fel din a doua transa si asa mai departe”, a afirmat seful statului.

Klaus Iohannis a precizat ca primii care vor fi vaccinati sunt lucratorii din sanatate.

„Primii care vor fi vaccinati, in mod natural, vor fi toti lucratorii din sistemul medical, dar si persoanele din grupele de risc. Vaccinarea intregii populatiei va incepe cel mai devreme – asta trebuie sa fie foarte clar – cel mai devreme in primavara. Vrem sa ne asiguram, totodata, ca vaccinurile folosite au cel mai inalt nivel de eficienta si siguranta si se respecta toate reglementarile internationale”, a mai spus Iohannis.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.