5 moduri catre un stil de viata sanatos pentru copiii nostri

Stilul nostru de viata ocupat poate fi greu pentru sanatatea familiei noastre. Graba la si de la scoala si la munca poate fi dificil sa gasesti timp pentru a fi activ fizic si a manca bine. De asemenea, ne putem strecura  obiceiul de a alege nesanatos gustari si alimente sau petrecerea timpului liber in fata televizorului sau a computerului. Cu toate acestea, aceste alegeri pot fi periculoase pentru noi și sanatatea copiilor nostri – atat acum, cat si pe termen lung. De aceea este atat de important sa te opresti, sa faci un bilant si sa iei o decizie constienta de a urma un stil de viata sanatos.

Fii activ in fiecare zi

Activitatea fizica regulata este importanta pentru cresterea, dezvoltarea si bunastarea copiilor si adolescentilor. Copiii si adolescenții ar trebui sa aiba cel putin 60 de minute de activitate fizica in fiecare zi, inclusiv activitati viguroase pentru un stil de viata sanatos. Parintii ar trebui să fie modele bune si sa aiba o atitudine pozitiva fata de a fi activ.

Citeste si articolul :   Patru motive bune pentru a merge mai des cu bicicleta

Alege apa ca bautura

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Apa este cel mai bun mod de a-i potoli setea – si nu vine cu zaharul adaugat gasit in bauturi, bauturi cu suc de fructe si alte bauturi indulcite. Lapte redus in grasimi pentru copiii cu varsta de peste 2 ani este o bautura hranitoare si o sursa excelenta de calciu. Oferiti copiilor si adolescentilor fructe intregi sa manance, mai degraba decat oferind sucuri de fructe care contin mai putine fibre.

Mananca mai multe fructe si legume

Consumul de fructe si legume in fiecare zi ii ajuta pe copii si adolescenti sa creasca si sa se dezvolte, le stimuleaza vitalitatea si le poate reduce riscul multor boli cronice. Scopul este de a manca 2 portii de fructe si 5 portii de legume in fiecare zi pentru a avea un stil de viata sanatos.

Opreste televizorul sau computerul si fii activ

Timpul petrecut petrecut uitandu-va la televizor, navigand online, jocul pe calculator sau stand conectat la internet va face sa deveniti sedentari. Copiii si adolescentii nu ar trebui să petreaca mai mult de 2-4 ore pe zi in fata unui ecran.

Citeste si articolul :   Horoscop 1-7 iunie. Luna Plina intoarce roata pentru 3 zodii. Se rescriu destine

Mananca si selectează alternative mai sanatoase

Gustarile sanatoase ii ajuta pe copii si adolescenti sa-si atinga zilnic nevoile nutritive. Gustari pe baza de fructe si legume, lactate cu grasimi reduse produsele si cerealele integrale sunt cele mai sanatoase alegeri. Limitati gustarile care au un continut ridicat de zahar sau grasimi saturate – cum ar fi chipsuri, prajituri si ciocolata – care pot determina copiii sa se ingrase in exces.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.