7 surse naturale de vitamina B7 pentru par, piele si unghii

Lipsa de vitamine si minerale duce la multe probleme de sanatate. Din fericire, le puteti obtine prin mancare. De ce avem nevoie de biotina, vitamina B7?
B7 apartine grupului de vitamine B. Este cunoscut pentru sinteza diferitilor nutrienti care alimenteaza organismul cu energie.

Vitamina B7 este importanta pentru:

-pentru cresterea, recuperarea si intretinerea tesutului muscular;

-frumusetea si sanatatea pielii, parului si unghiilor;

Publicitate

-metabolismul glucidelor, grasimilor si proteinelor;

-sanatatea inimii si normalizarea zaharului din sange;

-pentru a mentine o greutate sanatoasa.

O deficienta a acestei vitamine provoaca probleme si simptome precum:

-Slabiciune si oboseala;

-Dureri musculare;

-Depresie;

-Anemie;

-Scalp uscat si matreata;

-Pierderea parului;

-Dermatita;

-Pierderea poftei de mancare.

Dar nu va faceti griji. Exista modalitati de prevenire a deficitului de vitamina B7. Trebuie sa adaugati urmatoarele alimente la dieta dumneavoastra:

1. Alune

Alunele sunt bogate in aceasta vitamina. Daca mananci 1/4 cana de arahide in fiecare zi, primesti 88% din necesarul tau zilnic de vitamina B7. Cu aceeasi cantitate, migdalele si nucile dau 49%, respectiv 19%.

Citeste si articolul :   Acizii grasi Omega-3 si rolul lor pentru infrumusetare : alimente bogate in acizi omega-3

2. Cartof dulce.

O portie de cartofi dulci contine 29% din necesarul zilnic de vitamina B7. Cartofii dulci sunt, de asemenea, o sursa excelenta de fibre si vitamina A, care sunt esentiale pentru sanatatea ochilor. Alti nutrienti: mangan, cupru, potasiu, acid pantotenic si vitamina C.

3. Oua.

Un ou fiert va oferi corpului dumneavoastra 27% din valoarea zilnica a vitaminei B7. Nu este un secret faptul ca ouale contin si proteine, ceea ce este important pentru construirea muschilor. Alti nutrienti gasiti in oua sunt seleniul, molibdenul, iodul, fosforul si vitaminele A, B2, B12 si D.

4. Ceapa.

O ceapa contine 27% din doza zilnica recomandata pentru vitamina B7. Antioxidantii, biotina, manganul, cuprul si vitamina C sunt alte motive pentru care ar trebui sa includeti acest produs in dieta dumneavoastra. Poate fi consumat crud sau gatit si adaugat la o varietate de feluri de mancare.

5. Ovaz.

1/4 cana de ovaz contine 26% din necesarul zilnic de vitamina B7. Ovazul este, de asemenea, bogat in fibre, ceea ce imbunatateste sanatatea intestinelor si reduce riscul de cancer de colon.

Citeste si articolul :   Cacao: Beneficii pentru sanatate

6. Rosii.

O portie de rosii (o cana de rosii taiate) contine pana la 24% din necesarul zilnic de vitamina B7. De asemenea, contin molibden, potasiu, cupru, mangan, vitamina C si licopen, care ajuta la combaterea cancerului.

7. Morcov.

O cana de morcovi taiati ofera 20% din necesarul zilnic de vitamina B7. Morcovii sunt, de asemenea, o sursa excelenta de vitamina A, care poate contribui la promovarea sanatatii ochilor. In cazul in care nu v-am convins, iata cateva alte componente utile ale morcovilor: vitaminele C si K, potasiu, molibden, mangan, acid pantotenic si fibre.

Publicitate

Autor