Praful in casa, cele mai bune 4 trucuri impotriva lui

Praful in casa nu este doar un factor incomod, poate fi si daunator sanatatii si, mai presus de toate, periculos pentru persoanele care sufera de alergii. Te-ai saturat de asta? In urmatorul articol vei afla cum poti preveni colectarea rapida a prafului, iar 3 dintre aceste sfaturi nu au nimic de-a face cu aspirarea. Acestea sunt cele mai bune 4 sfaturi impotriva prafului. Stop prafului: Cine isi doreste sa stearga praful in fiecare zi.

1. Mai multa umiditate in locuinta mai putin praf

Praful iubeste aerul uscat. Cu cat este mai uscat aerul, cu atat se raspandeste praful mai bine. Pe de alta parte, umiditatea ridicata leaga particulele fine de praf si le impiedica sa pluteasca. Sfat: aerul incalzit dintr-o incapere, nu trebuie sa fie mai cald, adica mai uscat decat este necesar. Aerisirea intermitenta intensiva creste, de asemenea si  umiditatea din camera. Este suficient sa fie inclinta fereastra pentru o perioada indelungata. In plus aerisirea prin “explozie” este mai eficienta din punct de vedere energetic, deoarece camera nu se va racori la fel de mult ca la o aerisire intermitenta. Regula generala: camera trebuie aerisita (fereastra larg deschisa) aproximativ 10 minute in fiecare dimineata si seara.

Citeste si articolul :   Cum sa recunosti o alergie la oua

2. Plantele de casa previn praful

Publicitate

De asemenea, poti obtine mai multa umiditate  a camerei, daca asezati umidificatoare pe langa calorifere. Acest lucru este important pentru caile respiratorii si membranele mucosae. In locul umidificatoarelor pot fi folosite boluri de apa. Plantele de interior contribuie la cresterea umiditatii si la imbunatatirea climatului interior, deci sunt un mijoc natural de combatere a prafului.

3. Reduceti sau evitati obiectele colectoare de praf

Indiferent daca este vorba de mobilier, covoare, lampe, huse din tesaturi si obiecte mici: acestea sunt adevarate captatoare de praf. Desigur, ai nevoie de mobilier tapitat precum o canapea pentru a te aseza confortabil sau alte obiecte pentru a crea o atmosfera confortabila, dar ia in considerare daca de exemplu covoarele sunt absolut necesare, mai ales daca suferi de o alergie la praful din casa. Avantajul: cu cat mai putin in jur cu atat exita posibilitatea de a avea mai mult praf.

4. Cum sa indepartezi praful in mod corespunzator

Citeste si articolul :   Perne patate de transpiratie? Trucul secret pentru a le curata in 2 minute

Daca ai luat in considerare punctele de mai sus, in general va fi mai putin praf in casa ta. Chiar si cantitatile mai mici ar trebui eliminate in mod regulat si mai ales cu tehnica corecta de curatare.

Acestea sunt cele mai bune sfaturi pentru o curatare optima:

In zilele cu vant, indepartati praful doar deschizand larg ferestrele. Fluxul de aer ia o parte din praf cu el afara.

Deoarece covoarele actioneaza ca un magnet de praf, acestea trebuie aspirate temeinic cel putin saptamanal.

Podelele plate sunt mai bine aspirate decat maturate, deoarece o matura agita mai degraba decat sa absoarba praful.

Stergerea umeda absoarbe mai bine praful decat stergerea uscata. DAR: suprafetele mobile trebuie sterse cu lavete din microfibra deoarece electrostaticele functioneaza aici.

Daca doresti sa stergi cu o laveta umeda atunci utilizeaza o laveta din microfibra imbibata in apa si otet.

O rola de scame este ideala pentru lampile textile si pentru perne de exemplu.

Citeste si articolul :   Curatenia de primavara si ingredientul alimentar care te poate ajuta la multe treburi - lamaia

In general, este logic sa se aspire mai des, mai ales daca exista animale de companie in locuinta.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.