Virgil Musta, medicul de la Timisoara, a anuntat acum o luna ca introduce o nou schema de tratament pentru bolnavii de coronavirus. Dupa anuntul medicului, schema folosita s-a extins in multe spitale din tara si rezultatele se vad si sunt destul de promitatoare.
Noua schema de tratament de la Timisoara.
Medicul Musta a spus la final de aprilie ca va introduce in schema de tratament si anticoagulant, astfel incat virusul sa fie atacat inainte de a face forme grave.
Acum, doctorul Virgil Musta spune ca noua schema, confirmata si pe plan international, isi arata primele rezultate. „Noi am introdus in protocolul nostru ca toti pacientii cu forma medie de COVID-19 si forma usoara la pacienti cu factori de risc sa se introduca terapia profilactica de anticoagulare, iar la cei care sunt in forme severe de boala s-a introdus terapia curativa pe niste criterii medicale pe care le-am trecut in ghidul nostru terapeutic. De trei saptamani, toti pacientii urmeaza tratament anticoagulant conform ghidului nostru terapeutic”, a spus doctorul Musta.
„Nu stiu daca am avut unul sau doi pacienti intubati in toata aceasta perioada. Eu sigur nu am avut pe sectia mea. Aici este cheia. In momentul in care se declanseaza acea cascada de coagulare de multe ori este greu sa mai faci ceva, se rostogoleste bolovanul pornit. Ideea era sa tratam cat se poate de precoce. Am lucrat si la ghidul national si s-a acceptat acelasi lucru: orice pacient simptomatic care se interneaza trebuie tratat cu anticoagulant. Eu m-am bazat pe studiile facute in exterior, unde toata lumea spunea ca are rezultate bune si se recomanda acest lucru. Studiile au aratat ca pacientii care nu au beneficiat de aceste terapii prezentau tromboze la nivelul vaselor pulmonare si a altor organe”, a mai spus medicul Virgil Musta pentru Adevarul.
Medicul de la Timisoara a mai declarat ca „pacientii care urmeaza tratamente anticoagulante pentru boala pe care o au, cum sunt cardiacii, trebuie sa isi ia in continuare tratamentul prescris de medici. „Orice alt tratament pe care pacientii il iau trebuie continuat pentru ca acea boala trebuie sa fie echilibrata. In momentul in care nu isi iau tratamentul se dezechilibreaza si riscul este mai mare in cazul infectiei cu coroanvirus”, a punctat medicul de la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara, unde au fost vindecati 420 de pacienti.
Publicitate
Comentariile sunt închise.