Cod galben de vreme severa. ANM anunta ploi torentiale, vant puternic si grindina, pana marti seara. Care sunt judetele afectate

Cod galben de vreme severa. ANM a anuntat ca vremea se schimba radical chiar din aceasta seara. Doua atentionari au fost emise de meteorologi, in cursul zilei de luni.

Vremea se schimba radical, ANM anunta ploi torentiale, vant si grindina in mai multe judete din tara, pana marti seara.

Publicitate

Atentionarea meteo a intrat in vigoare luni la ora 22:00 si expira marti la ora 9:00. Meteorologii anunta in regiunile din vestul tarii, din nord si centru si pe arii mai restranse in rest ploi, descarcari electrice si izolat grindina.

ploile vor avea si caracter torential, iar izolat cantitatile de apa vor depasi 15…20 l/mp. Vantul se va intensifica in cea mai mare parte a tarii si, mai ales pe parcursul zilei de marti (12 mai), se vor inregistra viteze cuprinse, in general, intre 45 si 55 km/h, iar la munte va sufla cu peste 70…80 km/h.

Publicitate

Avertizare de Cod Galben 1

Prima avertizare de cod galben intra in vigoare marti(12 mai) la ora 9:00 si expira tot marti la ora 23:00. Zonele afectate: Oltenia si Transilvania, precum si in vestul si centrul Munteniei, respectiv judetele Arges, Dambovita, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov si in Bucuresti vant cu viteze la rafala de 55 – 65 km/h si izolat peste 70 km/h.

Citeste si articolul :   Alerta: Cod rosu pentru Romania. Anuntul meteorologilor pentru acest weekend

In zona montana, la altitudini mari, vantul va sufla destul de puternic, atingand o viteza de peste 90…100 km/h.

I zonele de deal si de munte, dar si in centru vor fi perioade cu instabilitate atmosferica ce se va manifesta prin averse, descarcari electrice si izolat grindina. Aversele pot avea chiar si caracter torential, iar izolat cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp.

Avertizare Cod Galben 2

A doua avertizare de cod galben va intra in vigoare marti la ora  9:00 si expira la ora 23:00, in Moldova, Dobrogea si estul Munteniei (judetele Buzau, Braila, Ialomita si Calarasi).

Meteorologii anunta vijelii, intensificari ale vantului cu viteze, in general, cuprinse intre 65…75 km/h, grindina, averse ce pot avea si caracter torential si descarcari electrice.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.