42 de medici si asistenti medicali pleaca in Republica Moldova sa-ti ajute colegii

O echipa formata din 42 de medici si asistenti medicali pleaca joi, pentru 15 zile, in Republica Moldova sa-ti ajute colegii. La terminarea misiunii, 10 sisteme de izolare si transport al personalului contaminat vor fi donate de inisterul Apararii Nationale.

Deplasarea echipei catre localitatile Chisinau, Cahul si Balti va fi facuta cu mijloace de transport ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne si Comandamentului Logistic Intrunit din cadrul Ministerului Apararii Nationale.

Echipa de medici si asistenti medicali cu specializari in anestezie si terapie intesiva, pneumologie, medicina de urgenta si medicina interna va desfasura activitati de acordare a asistentei medicale si ingrijire a pacientilor diagnosticati cu Covid-19, precum si misiuni de instruire a personalului medical din unitatile sanitare din Balti, Chisinau si Cahul pentru o perioada de 15 zile.

Publicitate

Echipamentele de protectie pentru echipa medicala vor fi asigurate de IGSU pe intreaga durata a misiunii, acestea constand in combinezoane, masti, manusi si viziere. Totodata, legatura cu autoritatile responsabile din Republica Moldova si asigurarea logistica vor fi realizate doi ofiteri din cadrul IGSU.

De asemenea, Ministerul Apararii Nationale contribuie cu 10 sisteme de izolare si transport al personalului contaminat cu agenti biologici, echipamente care vor fi donate la finalul misiunii, Republicii Moldova.

La plecarea in misiune, echipa medicala va fi intampinata la Iasi de premierul Romaniei, Ludovic Orban, ministrul Apararii Nationale, Nicolae-Ionel Ciuca, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, dr. Raed Arafat.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.