Medicul Virgil Musta, anunt despre deschiderea scolilor: Exista tot felul de variante

La Timisoara, medicul Virgil Musta, care a facut un adevarat miracol impotriva coronavirusului, a comentat exclusiv pentru WOWbiz.ro, ce inseamna de fapt deschiderea scolilor si intoarcerea elevilor in clase.

Intrucat discutiile despre intoarcerea elevilor la scoala este pe buzele tuturor parintilor si copiilor din Romania, dr. Virgil Musta a vorbit despre procedurile care trebuie urmate pentru a mentine lucrurile in perfecta ordine.

Medicul Virgul Mista spune ca, intoarcerea copiilor la scoala nu este un lucru rau, dar trebuie indeplinite cateva conditii pentru ca toti copiii si dascalii sa fie in siguranta.

”Copiii, in marea lor majoritate, fac forme usoare, chiar asimptomatice, ei mai mult sunt factori de contaminare, ei mai mult poarta virusul si pot contamina pe altii. Aici trebuie gandit un mod e actiune diferentiat. Adica, scolile unde exista posibilitatea sa pastrezi igiena, si copiii, primul lucru cand ajung la scoala trebuie reinvatati sa se spele pe maini, sa nu duca mana la gura si sa nu aiba comportament din acesta care prezinsta riscul de contaminare, acestea sunt scolile care pot intra in primul esalon al revenirii la invatamant”, a spus medicul de la Timisoara.

Publicitate

Pe de alta parte, Virgil Musta a mai spus ca este necesar ca o o serie de masuri sa fie implementate pentru impiedicarea raspandirii virusului.

”E ideea de a nu fi clase foarte aglomerate, poate acea repartitia copiilor, jumatate sa vina intr-o zi, jumatate in cealalta, sunt mijloace care ar fi eficiente. Sa stiti ca noi, romanii suntem un popor inventiv si inteligent, deci putem gasi solutii, numai sa le dorim, ca daca intelegem care sunt mecanismele de transmitere sa incercam sa le impiedicam. Oricum, Clasele trebuiesc bine aerisite. De ce sa nu avem ore afara, in curte, acolo unde scolile permit, ca riscul de contaminare ar fi mult mai mic? Este vreme buna, incepe sa fie cald, se pot realiza toate aceste metode. Poate ar fi o solutie si micsorarea timpului de ora, si copii sa lucreze mai mult individual, acasa. Exista tot felul de variante, cred ca ar fi benefic sa le incercam, dar esalonat si cu multa, multa grija si intelepciune”, a mai spaecificat medicul.

Citeste si articolul :   Putem sa iesim din localitate dupa 15 mai? Raspunsul oficial dat de Marcel Vela

Virgil Musta, sfaturi simplu pentru prevenirea infectiei cu coronavirus

”O cale importanta de transmitere sunt mainile. Mainile murdare, contaminate. Noi, cand tusim, cand eliminam acest virus, el se depune pe suprafete. Punem mana si, automat, ne-am contaminat. Putem sa ne contaminam de pe sol, de pe masa, de pe obiecte… Aceasta transmitere se face prin mana noastra, mana pe care o ducem la gura, la nas, la ochi. Trebuie sa desfacem acest lant si acel obicei pe care il avem sa ducem mana la nas trebuie sa il controlam. Si nu e simplu…

Cand mergem acasa, pentru ca s-ar putea sa ne contaminam talpile de la virusul de pe sol, primul lucru e sa ne descaltam. Avem acel pres cu clor, ne stergem bine talpa de la pantofi, ne descaltam si fara sa atingem nimic in casa mergem si se spalam pe maini.

Dupa ce ne-am spalat pe maini, practic am igienizat mana, ne scoatem hainele, intr-un loc anume, pe care il consideram posibil loccontaminat si unde le lasam 24 de ore, la aerisit. Daca avem posibilitatea sa punem o lampa de ultraviolete, daca avem posibilitatea sa le spalam, le spalam. Mergem din nou sa ne spalam pe maini, dupa care ne imbracam cu hainele de casa.

Citeste si articolul :   Alerta METEO: Vremea o ia razna la inceput de iunie. Cum debuteaza vara 2020

‘NU trebuie sa umblam cu aceleasi haine in casa ca si afara, sa nu umblam cu aceeasi pantofi in casa ca si afara. Si sa ne spalam cat mai des pe maini… Toala lumea este speriata ca nu exista dezinfectanti! Da, dezinfectantul ajuta, dar apa si sapunul sunt cele mai bune si il are oricine. Si, foarte important, daca nu punem mana la gura, la nas sau la ochi, nu ne contaminam. Aceste gesturi trebuie sa invatam sa le controlam si atunci avem o sansa”, ne spune medicul timisorean.

Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara anunta ca urmeaza o noua schema de tratament pentru pacientii cu coronavirus.

”Este vorba despre tratament patogenic precoce, ca sa nu ajunga in faze avansate de boala. Eu doresc sa implementez in zona noastra, si nu numai, terapia precoce a complicatiilor care duc la agravarea bolii si la mortalitate”, a spus medicul Virgil Musta.

O noua schema de tratament la Timisoara cu anticoagulant

“Am stabilit un protocol in urma cercetarilor recente de la nivel international, dupa ce am participat la conferinte internationale, cu specialisti in domeniu din mai multe tari. Se discuta ca nu atat virusul este fatal la un moment dat, cat complicatiile pe care acesta le genereaza. Aici, daca actionezi din timp, ai sanse ca pacientul sa nu ajunga la terapie intensiva – este vorba despre inflamatie si coagulare. Apare o hipercoagulabilitate.

Am stabilit un protocol, la Timisoara, ca pacientii sa fie tratati precoce cu anticoagulant si antiinflamator. Am realizat niste criterii si le-am dat medicilor mei si la alte spitale. Am discutat sa dau si in spitalele suport si celor care fac triajul pentru ca sunt persoane care stau doua-trei zile pana primesc un diagnostic. Si de ce sa nu beneficieze macar de terapie patogenica? Sunt anticoagulante moderne, si pe baza de tablete.

Citeste si articolul :   Economia mondiala a crescut pentru a treia luna consecutiv in septembrie, dar ritmul incetineste

Avem protocolul national, care se refera si la aceste lucruri, dar eu am stadializat pe niste criterii clinico-biologice infectia si am stabilit un protocol de terapie precoce pentru tulburarile fiziopatologice, ca sa evitam, nu suta la suta, dar macar sa fie mai mic numarul de pacienti care ajung pe Terapie Intensiva sa fie mai mic. Aici e sansa noastra.

Este vorba despre tratament patogenic precoce, ca sa nu ajunga in faze avansate de boala. Eu doresc sa implementez in zona noastra, si nu numai, terapia precoce a complicatiilor care duc la agravarea bolii si la mortalitate”, a explicat medicul timisorean, Virgil Musta.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.