Control la IPJ Giurgiu, dupa imaginile cu politistii care bat cetateni aflati deja la pamant

Inspectoratul General al Politiei Romane anunta ca a fost dispus un control la IPJ Giurgiu, dupa ce imagini cu politisti care lovesc cetateni aflati la pamant, filmate in localitatea Bolintin Vale, au aparut joi in spatiul public.

Potrivit unui comunicat al IGPR, vor fi verificate activitatea si managementul IPJ Giurgiu.

„Urmare a evenimentelor petrecute pe raza localitatii Bolintin Vale, Inspectorul General al Politiei Romane a dispus specialistilor Directiei Control Intern sa analizeze activitatea si managementul Inspectoratului de Politie Judetean Giurgiu”, se arata in comunicat.

Potrivit acestuia, cazul a fost „prelucrat cu toate efectivele de politie, in vederea preintampinarii unor astfel de situatii”.

Publicitate

Publicitate

Reprezentantii Politiei Romane precizeaza ca politistii sunt instruiti sa aplice procedurile conform legislatiei actuale, cu respectarea drepturilor fundamentale ale omului, si ca va pune la dispozitia Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu toate documentele solicitate.

Platforma Aresel, care militeaza pentru drepturile persoanelor rome, a postat o filmare de la interventia politistilor din comuna Bolintin, judetul Giurgiu.

Citeste si articolul :   Diana Sosoaca, un nou scandal la Institutul „Marius Nasta”: "Aveti deja planuri pentru a vinde spitalele din Romania"

In imagini se vede cum fortele de ordine aplica lovituri repetate cetatenilor aflati deja la pamant.

De asemenea, se distinge limbajul rasist folosit de politisti la adresa romilor din Bolintin Vale.

Reprezentantii Inspectoratului de Politiei Giurgiu au declarat ca politistilor li s-a deschis dosar penal pentru purtare abuziva si ca au fost informate organele penale competente.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.