DSP Argeş, sub conducere militară. Şefa Direcției, demisă după cazul medicului de la Judeţean

Sefa DSP Arges, Sorina Hontaru, a fost demisa dupa ce un medic de la Spitalul Judetean a mers la munca desi avea simptome, iar ulterior a fost confirmat cu COVID-19. Conducerea DSP a fost preluata de un fost comandat al Spitalului Militar Pitesti.

Prefectul judetului Arges, Emanuel Soare, a anuntat ca sefa DSP Arges, Sorina Hontaru, a fost demisa, iar in locul ei la conducerea Directiei a fost numit col. dr. Alexandru Guita, fost comandat al Spitalului Militar Pitesti.

De asemenea, a fost demis si directorul medical de la Spitalul Judetean de Urgenta Arges, Teodor Catalin Constantinescu. In locul acestuia, a fost numit medicul Gheorghe Fratoaica, doctor UPU, fost medic militar.

Articolul continuă după reclame

Deciziile au fost luate dupa ce un medic de la Spitalul Judetean Arges, cel mai mare din judet, a mers la munca si chiar a operat, desi avea simptome de COVID-19.

Publicitate

In acest moment, la spital este in curs si o ancheta epidemiologica. Pana acum, numarul contactilor directi ai medicului de la Spitalul Judetean de Urgenta, infectat cu virusul COVID-19, este de aproximativ 50 de persoane. Printre ele se afla si 24 de pacienti, restul contactilor fiind cadre medicale. S-a luat de asemenea decizia inchiderii Sectiei de Chirurgie Vasculara de la Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti. Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti a deschis un dosar penal in rem pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

Citeste si articolul :   Ministrul Sanatatii avertizeaza: in aprilie s-ar putea ajunge la 10.000 de cazuri in Romania. Ce s-ar putea intampla pana in toamna

.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.