Iohannis RESPINGE pactul Politie – BOR privind masurile din noaptea de Inviere. Mesaj dur catre Vela si Orban:

In prima zi dupa declararea starii de urgenta, presedintele Klaus Iohannis a facut o declaratie publica. Iohannis a declarat miercuri ca, din pacate, nu avem motive sa ne relaxam si avem 20 de oameni morti in 24 de ore. Cuvantul cheie este „Stati acasa”.

Presedintele a anuntat ca va solicita ministrului de interne si premierul sa se inlature acordul MAI-BOR.”Stati acasa! Altfel, dupa sarbatori, vom avea inmormantari”, a avertizat presedintele.

Dupa semnarea acordului de Paste cu BOR, miercuri, Klaus Iohannis a facut cea mai dura iesire de cand se afla la guvernare. “Azi suntem in prima zi din starea de urgenta prelungita si din pacate nu avem nici un motiv de realxare. Avem peste 7.200 de persoane infectate, avem de ieri pana azi 20 de morti, avem peste 40 de persoane in plus infectate cu coronavirus.

Deci nici vorba de relaxare. Si ca sa fie foarte foarte clar ce am spus ieri si poate inca nu a ajuns foarte limpede la toata lumea: cuvantul de ordine e “Stati acasa”. E regretabil sa observam ca de multe ori cele mai bune intentii creeaza cele mai mari complicatii. Asa se pare ca se intampla cu un asa zis acord intre MAI si Biserica Ortodoxa. Probabil intentiile sunt foarte bune,d ar nu s-a inteles foarte bine ce se doreste. Multi romani au inteles ca e cazul sa ne relaxam. Dar nu e cazul sa ne relaxam”, a spus Klaus Iohannis.

Publicitate

“In cateva minute voi incepe o sedinta in care voi cere premierului si ministruui sa revina asupra acestui acord, sa gaseasca o formula care se incadreaza formulei Stati acasa si care respecta toate ordonantele militare. Dragi romani, indiferent ce va spun unii si altii, eu va spun acelasi lucru pe care il spun medicii, expertii, OMS: stati acasa! Altfel, dupa sarbatori, vom avea inmormantari”, a precizat presedintele Iohannis.

Vela: Aveam informatii ca primari PSD incitau oamenii sa mearga in numar mare la biserica in noaptea de Inviere

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat la Romania TVca atat presedintele, cat si premierul au fost de acord cu protocolul semnat cu Biserica Ortodoxa care stabileste modul in care oamenii vor primi lumina in noaptea de inviere, dar si regulile de impartire a Sfintelor Pasti. Vela a spus ca informatiile pe care le avea erau ca primarii PSD au indemnat oamenii sa mearga la o biserica in numar mare, motiv pentru care a decis sa ia aceste masuri pe baza propunerii bisericii.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.