Presedintele Klaus Iohannis, apel la responsabilitate: „Efortul autoritatilor nu va fi suficient fara cooperarea cetatenilor”

Presedintele Klaus Iohannis participa, marti, la o videoconferinta cu sefii de stat sau de guvern din tarile membre ale UE pe tema masurilor privind gestionarea COVID-19, in timpul discutiilor seful statului scriind pe Twitter ca doar prin adoptarea unor masuri comune se va oprit raspandirea bolii.

Declaratiile presedintelui:

Riscul unei pandemii ramane ridicat, iar combaterea coronavirusului necesita un efort coordonat. Europa este in stare de mobilizare. Am vorbit cu liderii statelor UE despre evolutia situatiei. Protejarea cetatenilor europeni este prioritatea zero.

Este necesar sa ne coordonam eforturile. Doar prin luarea unor masuri comune vom reusi sa gestionam eficient aceasta criza. Numai impreuna vom reusi sa prevenim efecte grave asupra economiilor europene.

Publicitate

Am convocat maine o discutie cu premierul si ministrul finantelor.

Nu avem in acest moment raspandire comunitara a virusului. Este esential sa facem tot ce este posibil pentru a preveni un scenariu cu raspandire necontrolata.

Numaul mic de cazuri se datoreaza masurilor preventive si actiunilor autoritatilor.

Citeste si articolul :   Taxa COVID: Cat platesti in plus la service-urile auto

Toate masurile, oricat de drastice ar parea, sunt luate pentru a preveni un rau mai mare. E nevoie de sacrificii, dar e nevoie sa le facem acum pentru a proteja familiile, parintii si bunicii nostri.

Publicitate

Drepturile si libertatile trebuie respectate, dar nu vom ezita sa implementam toate masurile care se impun. Efortul autoritatilor nu va fi suficient fara cooperarea cetatenilor. Este un test pentru natiunea noastra, sa demonstram ca suntem uniti.

Depinde de fiecare dintre noi sa limitam efectele. Respectati cu strictete masurile luate de Guvern si protejati-va pe dvs si pe apropiatii dvs.

Apel pentru romanii din Italia: sa respecte masurile luate de autoritati.

Mai rau decat virusul ne poate face lipsa de grija fata de ceilalti.

Apel la mass-media: oamenii trebuie sa stie ce au de facut, aici mass-media are un rol important.

Fac un apel ca romanii sa evite deplasarile care nu sunt neaparat necesare.
Paza buna trece primejdia rea. Sunt cuvinte dupa care trebuie sa ne ghidam cu totii.

Citeste si articolul :   Klaus Iohannis, a respins o propunere a primului-ministru grec Kyriakos Mitsotakis pentru un certificat de vaccinare COVID-19 la nivel european

„Doar prin adoptarea de masuri comune vom reusi sa abordam eficient aceasta criza si sa oprim raspandirea virusului. Protectia tuturor cetatenilor UE este prioritatea noastra”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter, potrivit digi24.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.