Uda plantele cu acesti fertilizatori naturali. Sunt grozavi pentru a le mentine in forma, mereu verzi si cu flori frumoase!

Pentru a va bucura de plante luxuriante si frumos inflorite, nu trebuie sa apelati la ingrasaminte chimice costisitoare. Exista doua solutii naturale, simple si eficiente, pe care le puteti prepara acasa din ingrediente pe care deja le aveti la indemana in bucatarie. Aceste solutii sunt potrivite pentru orice tip de plante, fie ca sunt flori, legume sau plante aromatice. In acest articol, va vom descrie cum sa le pregatiti si cum sa le aplicati pentru a va ingriji plantele.

Reteta nr. 1: Fertilizant din amidon si miere!

Acest fertilizant contine amidon si miere, care sunt surse bogate de aminoacizi, polizaharide, vitamine si alte substante ce stimuleaza cresterea plantelor si mentin frunzele verzi si stralucitoare.

Veti avea nevoie de:

– 1 lingurita de amidon de cartofi;

Publicitate

– 1 lingurita de miere sau de zahar;

– 1 litru de apa calduta.

Mod de preparare:

Amestecati amidonul si mierea (sau zaharul) intr-un recipient incapabil. Apoi turnati apa calduta si omogenizati bine solutia.

Citeste si articolul :   Temperaturile ideale pentru acasa

Puteti folosi acest ingrasamant pentru a uda plantele la radacini o data la doua saptamani. Daca plantele sunt slabe sau bolnave, puteti folosi solutia o data pe saptamana, dar asigurati-va ca pamantul se usuca intre udari.

Publicitate

Reteta nr. 2: Fertilizant din frunze de dafin si scortisoara!

Acest fertilizant contine frunze de dafin si scortisoara, care sunt surse benefice de vitamine, minerale si alte substante nutritive pentru plante. De asemenea, ele au proprietatea de a respinge insectele si microorganismele daunatoare din sol si de a stimula inflorirea plantelor.

Veti avea nevoie de:

– 2-3 frunze de dafin (in functie de marime);

– jumatate de lingurita de pudra de scortisoara;

– 1 litru de apa.

Mod de preparare:

Puneti frunzele de dafin intr-un recipient potrivit si turnati aproximativ 200 ml de apa clocotita peste ele. Lasati-le sa infuzeze timp de 30 de minute sau pana cand apa devine calduta.

Adaugati scortisoara si amestecati bine solutia. Dupa aceasta, mai turnati apa rece in vas, astfel incat sa obtineti un volum de 1 litru.

Citeste si articolul :   Nu povesti altora despre necazul tau. Nu te ajuta chiar cu nimic, dimpotriva…

Puteti folosi acest ingrasamant o data la doua saptamani, pentru a imbunatati aspectul si rezistenta plantelor dvs. Daca plantele sunt slabe sau bolnave, le puteti fertiliza o data pe saptamana, dar fara sa le udati prea tare.

Sfat: Daca doriti sa scapati de musculite sau alte insecte care va deranjeaza in locuinta, puteti pulveriza solutia pe frunzele plantelor.

Acestea au fost cele doua retete de ingrasaminte naturale pe care vi le-am pregatit astazi. Speram ca va vor fi de folos. Va asiguram ca veti vedea rezultate uimitoare in scurt timp, daca le veti administra. Plantele dvs. vor fi mereu verzi, frumoase si mai inflorite ca niciodata!

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.