Cinci gustari gustoase si sanatoase care te vor energiza

Multi dintre noi nu au timp sa manance pe deplin in timpul zilei de lucru . Astfel de gustari rapid, dar, de regula, potolesc foamea pentru o perioada scurta de timp si, in plus, ne fac sa ne simtim obositi din cauza valorilor crescute  ale glicemiei. Daca prea des te trezesti ca mananci pe fuga, iata cinci gustari sanatoase si gustoase care iti vor da energie.

Iaurt cu fructe, fructe de padure si nuci

Iaurtul natural cu fructe, fructe de padure si nuci iti va oferi o multime de proteine si fibre, care te ajuta sa te simti satul mai mult timp. Tot datorita probioticelor din iaurt si vitaminelor din fructe, fructe de padure si nuci, o astfel de gustare imbunatateste digestia si sistemul imunitar.

Migdale

Migdalele sunt o gustare ideala pentru cei care petrec mult timp pe drum, deoarece aceasta nuca poate fi consumata foarte usor si rapid fara tacamuri si in orice pozitie. Utilizati migdale crude mai degraba decat prajite ca gustare, deoarece au mai multi nutrienti. Pentru o mai buna absorbtie a miezurilor de migdale crude, inmuiati-le in apa calda sau ceai verde inainte de a manca.

Smoothi-uri

Un smoothie este o gustare buna de dimineata sau o pauza dupa antrenament. Puteti face smoothie-uri din orice fructe, legume si fructe de padure care va plac, combinandu-le dupa gustul dvs. Puteti adauga nuci, iaurt natural bogat in proteine sau pudra proteica la smoothie-ul dvs. pentru a creste valoarea nutritiva a smoothie-ului.

Mere cu unt de arahide

Merele va pot creste pofta de mancare, dar atunci cand sunt consumate cu unt de arahide fara zahar, sunt o gustare grozava care va va mentine satul si plin de energie pentru mai mult timp. Merele sunt bogate in fibre, curata bine dintii si scad nivelul de colesterol rau, in timp ce untul de arahide este bogat in proteine si grasimi sanatoase.

Citeste si articolul :   Valoarea proteinelor pentru corpul uman

Ciocolata neagra

Iubitorii de ciocolata o pot folosi ca o gustare, dar numai daca contine mai mult de 70% cacao. Principalul lucru in consumul de ciocolata este sa nu consumi prea mult  si sa monitorizezi continutul caloric al dietei zilnice. Atunci aceasta delicatesa va va aduce numai beneficii: va va inveseli, va va energiza si va va imbunatati functia creierului, ceea ce este deosebit de important in timpul muncii mentale intense.

Autor