Anxietatea generată de schimbare

Anxietatea şi lipsa acţiunii

Orice proces din viaţa noastră implică acţiune. Acţionăm pentru schimbare, pentru păstrarea confortului, pentru a fi sănătoşi sau pentru a găsi soluţiile necesare. Atunci când o persoană se confruntă cu episoade de anxietate, capacitatea de a acţiona este diminuată. Lipsa de reacţie în faţa stimulilor va conduce în timp la scăderea calităţii vieţii, la însingurare şi depresie. Un anxios va fi permanent temător, nu va avea speranţă şi nu îşi va asuma nicio schimbare. Un anxios care nu decide să intervină specializat asupra tulburării pe care o parcurge, se expune riscului  de stagnare şi degradare din toate punctele de vedere, emoţional, fizic, social, familial.

Anxietatea este caracterizată de dificultăţi în îndeplinirea sarcinilor cotidiene, lipsa de concentrare, griji necontrolate are apar nejustificat pe parcursul zilei, stare de oboseală accentuată, epuizare fizică şi emoţională, iritabilitate crescută. Oamenii care suferă de anxietate nu se pot relaxa şi nu se pot bucura de evenimente şi lucruri care în mod normal, le-ar fi produs plăcere. În cazuri accentuate anxietatea poate afecta funcţiilor organismului şi poate avea manifestări somatice precum migrene, crampe musculare, stări de greață.

Citeste si articolul :   Europa League: Lumea Fermecătoare a Fotbalului European

Cum se intervine asupra anxietăţii

Cea mai bună metodă de tratare a stărilor anxioase o reprezintă comunicare. Odată ce un anxios decide să vorbească şi să îşi împărtăşească temerile, soluţiile vinecării şi reechilibrării încep să apară. De regulă, o stare anxioasă izolează şi însingurează, astfel că cel în cauză va prefera ajutorul pe un teren neutru, unde nu este cunoscut şi unde nu se confruntă cu medii şi situaţii deja ştiute. A apela la psihoterapie în mediul virtual poate reprezenta o soluţie foarte comodă pentru o persoană care manifestă anxietate. Hedepy.com.ua vine în ajutorul celor care au nevoie de ajutor specializat, indiferent unde se află, susţinând de la distanţă  procesul de reechilibrare emoţională.

Anxietatea produsă de schimbările bruşte

O persoană poate deveni anxioasă atunci când cursul vieţii de zi cu zi suportă schimbări, produse într-un mod dur şi brutal. Contextul actual caracterizat de relocări forţate ale cetăţenilor anumitor zone din ţările cu risc de atac armat, a condus la dezechilibrarea emoţională a multor cetăţeni ukraineni. Aceştia au parcurs în câteva luni, schimbări care au avut potenţial masiv în degradarea sănătăţii psihice. În acest sens, specialiştii în psihoterapie îi întâmpină în mediul online cu sprijin şi îndrumare, într-o atmosferă caldă şi prietenoasă. Posibilitatea de a comunica în limba natală şi de a primi ajutor într-un moment al schimbărilor dure, îi va ajuta pe cetăţenii relocaţi să îşi regăsescă speranţa, să depăşească temerile şi să gestioneze  cu uşurinţă stările de anxietate.

Citeste si articolul :   Cum să porți o jachetă din denim? Verifică X cele mai la modă outfit-uri pentru bărbați

Autor