De ce ar trebui sa se usuce rufele afara chiar si iarna?

De ce este mai bine sa uscati hainele afara chiar si iarna?

Umiditatea din aerul din afara casei tale joaca un rol important in uscarea hainelor umede, mai ales iarna.

Daca rufele sunt agatate afara la temperaturi de inghet, apa din haine va ingheta mai intai si apoi se va evapora pe masura ce gheata se transforma direct in vapori de apa.

Prin urmare, temperaturile scazute nu ar trebui sa va descurajeze sa va uscati rufele pe balcon sau in gradina. Dimpotriva, uscarea in exterior face rufele deosebit de moi, iar prosoapele foarte absorbante. Atentie insa: nu scoateti rufele inainte ca acestea sa fie complet uscate si nu le aduceti cat timp sunt inca inghetate, acestea vor fi din nou umede.

Publicitate

Uscandu-ti rufele afara iarna, previi, de asemenea, formarea mucegaiului in apartamentul sau casa ta.

Sfaturi pentru uscarea hainelor afara iarna

Uscarea hainelor afara in timpul iernii poate fi dificil. Din fericire, aceste sfaturi usor de implementat va vor ajuta in acest proces.

Citeste si articolul :   Cum sa uscati hainele intr-o clipa

Spalati-va rufele mai des, deoarece acest lucru va preveni acumularea de haine care trebuie spalate si va va permite sa va distantati mai bine rufele pe suportul de uscat  .

Cand va spalati rufele iarna, utilizati ciclul de centrifugare al masinii de spalat, deoarece aceasta va va ajuta sa eliminati multa apa din haine inainte de a le agata la uscare.

Un alt truc este sa rulezi haina intr-un prosop pentru a incerca sa elimini cat mai multa apa si umezeala. Pentru a face acest lucru, trebuie sa intindeti un prosop uscat si sa asezati imbracamintea pe care vrem sa o usucam la un capat al prosopului. Apoi trebuie sa-l rulezi, exercitand presiune pentru a indeparta toata umezeala.

In cele din urma, cand agatati hainele afara, deschideti toti nasturii si fermoarele de pe haine pentru o uscare mai rapida.

Publicitate

Publicitate

Autor