Sarea sub pat: solutia perfecta la aceasta problema majora care afecteaza multe locuinte

Pe langa faptul ca este esentiala pentru prepararea anumitor alimente, sarea are multe beneficii. Intr-adevar, acest condiment simplu va poate fi util intr-un alt mod. Iata tot ce trebuie sa stii despre el, pana la cel mai mic detaliu.

Cum absoarbe sarea umezeala?

Sarea este higroscopica, ceea ce inseamna ca are capacitatea de a absorbi umiditatea din aer. Cand sarea este expusa aerului umed, atrage apa din aer si o tine la suprafata sa. Aceasta proprietate se datoreaza structurii chimice a sarii, care include ioni de sodiu si clorura. Ionii de sodiu au o sarcina pozitiva, iar ionii de clorura au o sarcina negativa si sunt legati de o forta de legatura ionica. Aceasta structura chimica permite sarii sa se asocieze cu usurinta cu apa si sa o absoarba.

De ce sa pui un castron cu sare grunjoasa sub pat?

Daca in casa sunt multe incaperi in care aerul trebuie purificat in mod regulat, este vorba de dormitoare. Cu toate acestea, acestea sunt in general inchise in timpul iernii, pentru a evita racirea.

Citeste si articolul :   Horoscop 27 aprilie 2020, cu Neti Sandu. Zodia care primeste o veste extraordinara

Numai ca, chiar si iarna, este indicat sa reduceti umiditatea. Intr-adevar, in caz de umiditate ridicata, ciupercile si mucegaiul ajung sa se dezvolte in camera.

Urme de mucegai intr-un dormitor

In plus, umiditatea poate avea efecte adverse asupra sanatatii, in special pentru persoanele sensibile, provocand iritatii ale pielii, dureri de cap, greata, varsaturi si chiar probleme respiratorii.

In acest gen de situatii este necesar sa reduceti drastic umiditatea, mai ales in dormitor si pentru aceasta puteti conta pe sare.

Sare grunjoasa pentru a absorbi umezeala

Puteti ventila dormitorul toata ziua, dar acest lucru nu impiedica acumularea de umiditate, de unde si utilitatea de a pune acolo un bol cu sare. Acest truc elimina toata umiditatea care se formeaza in timpul noptii cand camera este complet inchisa. Un vas cu sare plasat sub pat va actiona ca un puternic dezumidificator. Prin urmare, acest lucru va preveni formarea mucegaiului, permitandu-va sa dormiti linistit.

Inca o data, iata o modalitate simpla, economica si ecologica de a absorbi umiditatea prezenta in dormitorul tau. Oportunitatea, in acelasi timp, de a va pastra sanatatea.

Citeste si articolul :   Patru bauturi ale caror beneficii sunt extrem de exagerate

Sarea este un ingredient pe care nimeni nu ar trebui sa-l rateze, deoarece poate fi utila in multe feluri. Stiati si ca poate fi folosit si pentru curatarea casei? Deocamdata, va va permite sa luptati impotriva umiditatii.

Autor