Lasati usa masinii de spalat rufe deschisa
Iti speli uneori rufele si realizezi ca hainele, chiar si dupa ce au fost bine spalate, miros urat, ca un miros de mucegai? Aceasta problema vine de obicei din amestecul de umiditate si caldura din interiorul masinii. Daca cauciucul nu este uscat, este un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor si mucegaiurilor care ii genereaza mirosurile neplacute.
Solutia ? Dupa fiecare ciclu de spalare, odata ce rufele au fost indepartate, in loc sa inchideti sistematic tamburul, lasati intotdeauna usa masinii de spalat rufe deschisa, pentru a permite o ventilatie optima. Fluxul de aer proaspat va accelera racirea dispozitivului, iar germenii vor avea mai putine sanse sa se inmulteasca. De asemenea, recomandam deschiderea sertarului masinii de spalat.
Verificati starea etansarii tamburului
Garnitura de cauciuc de pe tambur este adesea pusa la incercare: sufera deteriorari de la tot felul de obiecte mici uitate in interiorul hainelor, precum monede, bancnote sau chei. De el pot atarna si batiste, jucarii moi sau alti nasturi. Nu numai ca se murdareste usor, dar se poate si deteriora sau crapa in timpul spalarii.
De asemenea, chiar si inainte de spalare, atunci cand sortati rufele, verificati intotdeauna buzunarele pantalonilor si jachetelor. Si chiar si dupa spalare, asigurati-va ca nimic nu deranjeaza etansarea tamburului. In plus, se recomanda curatarea acestuia la fiecare 6 pana la 8 saptamani. Tot ce trebuie sa faceti este sa folositi un detergent usor pentru a sterge corect intreaga suprafata a usii. Apoi, pur si simplu uscati cu o carpa uscata pentru a elimina umezeala.
Publicitate
Curatati bine sertarul pentru detergent
De multe ori trecut cu vederea in timpul curatarii, sertarul pentru detergent necesita si o intretinere atenta. Verificati cu atentie daca mai exista lichid sau pulbere in sertarul masinii de spalat. Prin urmare, este important sa scoateti sertarul frecvent pentru a-l ventila si pentru a-l curata temeinic. Il poti dezinfecta cu otet alb, un dezinfectant natural care va alunga toate urmele de murdarie si va neutraliza mirosurile neplacute. Pentru aceasta, trebuie sa inmuiati o carpa curata in lichid si sa stergeti meticulos suprafata. Pentru colturile greu accesibile, foloseste o perie sau o periuta de dinti veche.
Dezinfectati interiorul masinii
Nu va putem spune niciodata suficient: curatarea regulata a masinii dumneavoastra de spalat ii prelungeste semnificativ durata de viata si ii imbunatateste performanta. Retineti ca reziduurile simple de detergent praf blocate in masina pot cauza rapid depuneri, ceea ce poate duce si la un consum mai mare de energie electrica atunci cand dispozitivul functioneaza.
O solutie eficienta? Acid citric. Acest agent de curatare este ideal pentru dezinfectarea, detartrarea si dezodorizarea masinii dvs. de spalat. Turnati 7-8 linguri de produs in tambur si puneti in functiune masina de spalat cu vid la 90°C. Nu aveti acid citric la indemana? Otetul alb va face smecheria. Turnati putin in sertar sau pur si simplu inmuiati un prosop de bucatarie si puneti-l direct in tambur. Si faceti aceeasi operatiune. Interiorul masinii va fi curat si fara pata!
Asigurati-va ca filtrul nu este infundat
In sfarsit, ultima regula de aur: filtrul trebuie sa fie intotdeauna perfect functional. Cea mai mica obstructie poate impiedica masina dumneavoastra de spalat sa functioneze corect. Cu toate acestea, tinde sa acumuleze tot felul de obiecte, cum ar fi scame , si, prin urmare, se poate infunda cu usurinta. De asemenea, pentru a evita aceasta obstructie, este esential sa o curatati in mod regulat pentru a indeparta orice reziduu de murdarie care l-ar putea bloca. La fiecare doua luni, sau chiar mai putin, purifica filtrul, indepartand cu grija depunerile de puf si murdarie. Daca nu sunteti sigur unde se afla filtrul masinii de spalat, manualul de instructiuni va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie. Totul depinde de model, dar de obicei este ascuns in spatele unei mici trape in partea de jos a partii frontale a dispozitivului.