De ce este esential sa-ti pui ouale intr-un pahar cu apa inainte de a le consuma?

Iata trucul care te va salva de posibile toxiinfectii alimentare, impiedicandu-te sa consumi un ou expirat.

Metoda simpla si eficienta de a sti daca ouale tale sunt inca proaspete sau nu

Pentru a verifica prospetimea oualor, in cazul in care nu va mai amintiti data de expirare care era afisata pe ambalajul lor, scufundati-le, rand pe rand, intr-un pahar cu apa la temperatura camerei.

Daca oul ramane pe fundul paharului, este proaspat si mai poate fi consumat. Invers, daca se ridica la suprafata, inseamna ca nu mai este la fel de proaspata si este mai bine sa eviti sa il consumi.

Alte sfaturi pentru a sti daca ouale tale sunt inca proaspete

Galbenusuri de ou

Pentru a afla daca oul este proaspat sau expirat, pur si simplu spargeti-l . Daca observi ca acea  coaja are un miros suspect inseamna ca oul nu este bun de mancat si va trebui sa-l arunci.

Citeste si articolul :   Cele mai eficiente alimente pentru scaderea colesterolului

Pe de alta parte, un ou este proaspat cand albusul si galbenusul sunt foarte apropiate.

Asculta ouale

Oricat de ciudat ar suna, poti sa-ti dai seama daca oul tau este proaspat sau nu „ascultandu-l”. Pentru a face acest lucru, pur si simplu agitati usor oul in timp ce il tineti aproape de ureche. Daca auziti un mic sunet in interior care tradeaza oul in miscare, inseamna ca acesta a expirat. Daca nu si nu auzi niciun sunet cand il scuturi, atunci oul ar trebui sa fie bun pentru consum.

Depozitarea oualor

Este recomandat sa va pastrati ouale in frigider, mai degraba decat la temperatura camerei, pentru a va salva de eventuale probleme de sanatate.

Ouale pastrate la temperatura camerei trebuie consumate in cateva zile, mai ales vara. Din nou, este important sa verificati pe ambalaj data zilei de depozitare.

In sfarsit, daca aveti indoieli cu privire la prospetimea unui ou, nu-l mancati!

Valoarea nutritiva a oualor

Citeste si articolul :   Care este cauza deficitului de proteine din organism

In medie, un ou contine intre 6 si 7 g de proteine. Acestea din urma sunt impartite aproape in mod egal intre alb si galben. In plus, daca ai un copil, sa stii ca aceste proteine sunt de foarte buna calitate, deoarece contin cei 9 aminoacizi care joaca un rol fundamental in cresterea si dezvoltarea lor. Galbenusul de ou preia majoritatea caloriilor, vitaminelor, mineralelor si antioxidantilor. Albul, intre timp, include, printre altele, vitamina B2, precum si o cantitate buna de proteine.

Autor