Iata cel mai bun sfat pentru curatarea calcarului de la robinete

Vrei sa ai robinete curate  si stralucitoare, nu este nimic mai simplu. Doua ingrediente pe care probabil le ai acasa vor fi eficiente impotriva urmelor incapatanate de calcar. Iata cum sa o faci.

Otet alb sau lamaie impotriva calcarului pentru a va face robinetele sa straluceasca

Calcarul poate parea inestetic si chiar poate afecta performanta robinetului dvs. Acest lucru poate duce la reducerea presiunii apei in timp sau la blocaje. Cel mai bun mod de a rezolva problema este sa folosesti unul dintre cele doua ingrediente cheie care iti pot detartrar robinetele si le pot reda stralucirea: otetul alb contine acid acetic, iar sucul de lamaie contine acid citric. Ambele ingrediente sunt considerate de gospodari  drept anti-calcar exceptional.

Cum sa va curatati robinetele cu otet alb sau suc de lamaie?

In primul rand, vei curata robinetul cu o carpa umeda inmuiata in apa cu  lichid de spalat vase si te vei concentra pe zona solzoasa. Clatiti si uscati.

Apoi folositi acidul citric din lamaie pentru a dizolva mineralele. Pentru a face acest lucru, impregnati carpa cu suc de lamaie si stergeti depunerile de calcar  de la robinet. De asemenea, puteti folosi o jumatate de lamaie direct.

Daca ai de-a face cu pete incapatanate, pune otet alb pe partea aspra a unui burete sau foloseste doar o carpa. Stergeti partea detartrata apoi lasati sa actioneze cateva minute inainte de clatire. Daca doriti, puteti chiar sa infasurati o carpa inmuiata cu otet in jurul robinetului patat. In acest caz, lasati-l sa stea cateva ore inainte de clatire.

Publicitate

O doza de bicarbonat de sodiu, o jumatate de lamaie si o periuta de dinti

Un alt mod de a face acest lucru este sa faci o pasta de suc de lamaie si bicarbonat de sodiu si sa o aplici pe zonele cu probleme. Inmuiati o periuta de dinti folosita in substanta, apoi frecati. Lasati timp de 30 de minute, apoi uscati si clatiti.

Citeste si articolul :   Ce ar trebui sa faci in cazul unui incendiu in casa

Daca doriti sa depuneti si mai putin efort cu o metoda mai putin conventionala, puteti turna 1/3 cana de otet alb intr-o punga de plastic si o fixati in jurul robinetului cu o banda de cauciuc. Aceasta tehnica este cu atat mai interesanta in fata depozitelor dure. Lasati sa actioneze doua pana la trei ore, sau chiar peste noapte, apoi curatati depunerile cu o carpa reziduala sau  cu o periuta de dinti veche.

Cum sa preveniti formarea de calcar pe robinete?

Pentru a evita acumularea de calcar pe robinete sau capete de dus, este recomandat sa efectuati o curatare si uscare regulata. Aceste obiceiuri raman cea mai buna modalitate de a preveni problema.

Avand in vedere acest lucru, puteti pastra intotdeauna o carpa din microfibra langa chiuveta, cabina de dus sau cada. Folositi-l ori de cate ori puteti pentru  a le mentine curate si pentru a preveni acumularea de calcar.

Prudenta

Otetul alb si sucul de lamaie sunt ingrediente care pot provoca iritatii ale pielii. Nu uitati sa purtati manusi de cauciuc in timp ce va curatati robinetele.

Citeste si articolul :   Cum sa faci plita sa straluceasca? Un produs simplu din bucataria ta este suficient pentru a face minuni

Ambele produse sunt, dupa cum ati observat, elemente foarte prezente in locuinte. Prin urmare, profitati la maximum de proprietatile lor pentru a rezolva diverse probleme comune ale gospodariei.

Publicitate

Autor