Ce boli se pot dezvolta daca bei bere des

Berea este unul dintre cele mai populare tipuri de alcool. Oamenii de stiinta au demonstrat ca aceasta bautura poate creste speranta de viata, poate reduce riscul de boli de inima si poate reduce durerea. Cu toate acestea, consumul excesiv si regulat poate duce la unele probleme de sanatate destul de grave.

In ciuda faptului ca berea contine o cantitate relativ mica de alcool, continua sa fie o bautura bogata in calorii. Pot exista pana la 53 de calorii in 100 de grame de bere. Dar, de obicei, o persoana bea cel putin o sticla de bere la un moment dat, astfel incat numarul total de calorii depaseste norma. Nu uitati ca caloriile prezente in alcool sunt foarte diferite de cele pe care le obtinem din alimente. Din acest motiv, grasimea se acumuleaza in principal in cavitatea abdominala, ceea ce este mai periculos pentru sanatate. In plus,  de grasimea din aceasta zona este cel mai greu de scapat.

Citeste si articolul :   Cinci alimente pentru intarirea dintilor si a gingiilor

Probleme cu inima

O serie de studii stiintifice au aratat ca berea este buna pentru inima. Dar daca o persoana depaseste limita permisa, atunci efectul va fi opus. Abuzul de alcool poate afecta muschiul inimii, crescand riscul de accident vascular cerebral, hipertensiune arteriala, diabet de tip II si fibrilatie atriala. In acelasi timp, astfel de probleme de sanatate sunt mai probabil sa apara la cei care beau bere de 1-2 ori pe saptamana decat la cei care o fac zilnic.

Boala de rinichi

Consumul de bere cu un continut ridicat de alcool nu numai ca poate provoca dezvoltarea hipertensiunii, ci si poate perturba functionarea rinichilor. Berea are o proprietate diuretica, asa ca bautura pune o povara suplimentara asupra rinichilor. Printre altele, aceasta bautura alcoolica creste riscul de deshidratare si perturba metabolismul. Toate acestea duc la formarea pietrelor la rinichi si chiar a insuficientei renale.

Publicitate

Deficitul de vitamine

Consumul regulat de bere poate creste nevoia organismului de anumite vitamine si minerale. Daca nu se face nimic, atunci deficienta lor poate afecta grav sanatatea. Faptul este ca pentru ca organismul sa asimileze alcoolul, are nevoie de nutrienti suplimentari, de exemplu, vitaminele B.

Citeste si articolul :   Cum ar putea vaccinul anti-tuberculoza sa salveze omenirea

Tulburari de somn

Alcoolul ajuta o persoana sa adoarma rapid, dar un astfel de vis nu va dura mult. Faza somnului REM, in care o persoana se scufunda, nu dureaza mai mult de 90 de minute. Ca urmare, o persoana sufera de somnolenta in timpul zilei, concentrare redusa si oboseala. Mai mult, berea poate afecta negativ starea de spirit.

Publicitate

Autor