4 motive pentru a consuma scortisoara pentru sanatatea ta

Scortisoara este un condiment cu multe beneficii pentru sanatate. Este bogat in antioxidanti, taninuri, fibre, mangan, calciu si fier. Acesta este recomandat pentru lupta impotriva imbatranirii celulare si are proprietati antiinflamatorii, antiseptice  benefice sanatatii. Iata cateva beneficii pentru a consuma scortisoara mai des :

Eficient pentru managementul diabetului

Cercetarile au descoperit ca scortisoara poate scadea nivelul glucozei din sange. Continutul sau de mangan, fier si calciu ii confera o actiune reglatoare asupra nivelului de zahar din sange, de aceea este recomandat pentru a ajuta la controlul si stabilizarea nivelului de insulina. Stimuland enzimele responsabile de metabolismul glucozei, actioneaza asupra nivelului de zahar din sange, ajutand la scaderea acestora. Este deci un condiment de preferat pentru persoanele care sufera de aceasta afectiune.

Regleaza tensiunea arteriala

Hipertensiunea arteriala poate duce la multe complicatii de sanatate, inclusiv boli de inima. Prin urmare, scortisoara actioneaza ca masura preventiva asupra acestor factori de risc si participa la reglarea tensiunii arteriale si a nivelului de colesterol din sange. Ajutand la imbunatatirea presiunii in artere, ajuta la reducerea sanselor de a suferi de infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Atunci cand este consumata in doze rezonabile, scortisoara poate servi ca alternativa pentru lupta impotriva hipertensiunii.

Citeste si articolul :   Beneficii dovedite pentru sanatate ale ciocolatei negre

Contine proprietati antibacteriene

Scortisoara este bogata in aldehida cinamica, un antimicrobian puternic cunoscut pentru eficacitatea sa. Ajuta la intarirea sistemului imunitar prin combaterea infectiilor prin proprietatile sale antivirale, antifungice si antiparazitare. De asemenea, face posibila lupta impotriva proliferarii microbiene si a bacteriilor, asa cum demonstreaza acest studiu.

Publicitate

Prezinta actiune antioxidanta

Radicalii liberi prezenti in organism genereaza o activitate a moleculelor reactive care prin agatarea de alte molecule pot provoca multe daune organismului. Scortisoara ajuta la lupta impotriva acestor toxine datorita puterii sale antioxidante ridicate care permite organismului sa se doteze cu apararile necesare pentru a suprima actiunea daunatoare a stresului oxidativ. Aceasta eficacitate s-ar datora capacitatii compusilor din  scortisoara de a identifica moleculele instabile de hidrogen si oxigen din organism, creand astfel un obstacol intre acestia si alte celule.

Publicitate

Autor