De ce buretii de vase au o culoare diferita? Fiecare are o utilizare speciala

De ce buretii de vase au culori diferite?

Scopul principal atunci cand cumparati un burete este sa il gasiti pe cel care va curata cel mai bine indiferent de culoarea acestuia. De asemenea, trebuie sa fie foarte eficient in timp pentru a nu cumpara altele noi in fiecare zi. Cel mai bun lucru este sa gasesti unul care sa le combine pe cele doua. Nimic complicat, dar exista o varietate de bureti si uneori este dificil sa-l gasesti pe cel potrivit.

Partea rosie abraziva a buretilor are rol de degresare

Buretii au de obicei doua fete. O parte abraziva pentru curatare si o parte din celuloza care are o capacitate mare de absorbtie pentru curatarea suprafetelor. Deseori partea abraziva este destinata curatarii ustensilelor de bucatarie, cu exceptia materialelor mai fragile care ar putea fi zgariate. Gradul laturii abrazive a unui burete este diferit in functie de culoarea acestuia. Il poti folosi pentru spalarea vaselor pentru a curata si  degresa ustensilele cu urme incapatanate de grasime.

Citeste si articolul :   Curatarea cabinei de dus cu remedii casnice

Partea verde abraziva a buretilor spala petele incapatanate

Acest burete are cel mai dur abraziv dintre toti buretii. Folosit cu lichid de spalat vase, poate curata murdaria macinata, reziduurile persistente si alimentele arse. Pe de alta parte, nu este recomandat sa folositi acest burete pentru a curata vasele emailate sau orice alte suprafete fragile deoarece risca sa le zgarie si sa le indeparteze protectia.

Publicitate

Partea galbena abraziva a buretilor curata toate ustensilele fragile de bucatarie

Este buretele cu cel mai moale abraziv. Il puteti folosi pentru a spala toate suprafetele fragile sau pentru a va curata paharele de cristal, de exemplu, sau vasele de portelan. De asemenea, este ideal pentru curatarea suprafetelor fragile din sticla care s-ar putea rupe sau zgaria cu un alt burete.

Cum sa va intretineti buretii?

Pentru ca buretii tai sa reziste in timp, este important sa ai grija de ei. Dupa ce ai folosit un burete, este important sa-l clatesti bine apoi sa-l storci si sa-l lasi sa se usuce intr-un loc aerisit pe un suport care nu retine apa. Daca un burete ramane umed, este mai probabil sa dezvolte bacterii si mirosuri neplacute. Spalati-va buretii cel putin o data pe saptamana cu otet alb sau bicarbonat de sodiu pentru a preveni proliferarea germenilor. Daca folositi bureti zilnic, nu uitati sa-i inlocuiti la fiecare doua saptamani. Un burete este considerat murdar dupa doar doua zile de utilizare.

Citeste si articolul :   14 plante de interior care nu au nevoie de lumina

Pentru a va pastra buretii si a preveni dezvoltarea rapida a microbilor, nu uitati sa utilizati codul de culoare al buretilor pentru a curata fiecare suprafata. De exemplu, buretele verde pentru spalarea farfuriilor cuptorului, cel rosu pentru curatarea tigailor si buretele galben pentru chiuveta. Mai presus de toate, nu uitati sa le schimbati pentru ca un burete murdar risca sa va murdareasca vasele si sa transmita bacterii.

Publicitate

Autor