Capsunile pot fi consumate pe tot parcursul anului (in forma congelata), dar au un gust mai bun si mai gustos cand sunt proaspete. In acest articol, iti vom arata motivele pentru care le vei manca in mod regulat.
A manca sanatos implica intotdeauna consumul unui sortiment de fructe, iar unul dintre cele mai populare de mancat este capsuna. Fructul rosu aprins, care este cultivat in intreaga lume, este cunoscut pentru suculenta si dulceata – si un favorit printre multi care adora sa manance capsuni.
Anticii romani credeau ca, capsunile au puteri magice. Le-au folosit pentru a trata diverse boli precum depresia, lesinul din cauza febrei, durerile in gat si pietrele la rinichi. Si nu au gresit. Intr-adevar, aceste fructe rosii aromate sunt bogate in vitamina C, acid folic si aminoacizi. Acestea reduc nivelul de colesterol, riscul de cancer si boli de inima.
Capsunile au o putere antioxidanta foarte mare datorita flavonoidelor pe care le contin. Sunt cele care dau culoarea rosie a capsunilor si joaca un rol protector impotriva cancerului. De asemenea, se spune ca flavonoidele inhiba cresterea celulelor canceroase de colon, prostata si cavitatea bucala.
Capsunile au un aport caloric scazut: 29 de calorii la 100 de grame. Cand sunt consumate inainte de antrenamentul fizic, ele ajuta la arderea mai multor calorii datorita nivelurilor ridicate de nitrati pe care le contin.
Acidul din capsuni ajuta la albirea dintilor si este folosit si pentru ingrijirea pielii.
Capsunile sunt singurul fruct care au seminte la exterior.
In functie de tara, convingerile difera. In Franta, de exemplu, capsunile sunt considerate a fi un afrodisiac. Tocmai din acest motiv francezii le servesc tinerilor casatoriti un mic dejun traditional format dintr-o supa cremoasa de capsuni. Cat despre belgieni, acestia au dedicat in totalitate un muzeu capsunilor.
Publicitate