Trei alimente care protejeaza impotriva grasimii viscerale de pe burta

Exista diferite tipuri de grasime in corpul nostru – subcutanata si viscerala. Grasimea subcutanata este un strat de grasime direct sub piele si, in general, nu prezinta un risc mare pentru sanatate.

Cu toate acestea, grasimea viscerala (tesutul adipos visceral) este un tip de grasime gasit in jurul organelor, inclusiv stomacul, ficatul si intestinele.

Este considerat cel mai periculos tip de depunere de grasime pentru sanatate. S-a demonstrat ca grasimea viscerala elibereaza proteina 4 (HE4) care leaga retinolul, care creste rezistenta la insulina asociata cu dezvoltarea intolerantei la glucoza si a diabetului de tip 2.

In plus, acumulari semnificative pe abdomen sunt asociate cu cancerul de san, cancerul rectal, bolile cardiovasculare si dementa.

Publicitate

Expertii au identificat trei produse simple care ajuta impotriva acumularii de grasime viscerala in abdomen.

Oua.

Sunt o sursa excelenta de proteine, care ajuta la prevenirea foametei si la reducerea supraalimentarii.

Potrivit unui studiu care compara efectele consumului de oua la micul dejun cu covrigei cu calorii similare, rezultatele au aratat ca persoanele care au mancat doua oua la micul dejun si au urmat dieta generala au slabit cu 65% mai mult si au pierdut cu 34% mai multa greutate in jurul taliei decat cei care mancau covrigi.

Citeste si articolul :   Primele simptome ale diabetului. Ce semne apar pe piele

Hummus .

Persoanele care consuma hummus in mod regulat tind sa aiba talia subtire. Cercetatorii estimeaza ca iubitorii de hummus consuma cu 52% mai multe fibre, cu 13% mai multe grasimi polinesaturate sanatoase si cu 20% mai putin zahar decat cei care il resping.

Talia iubitorilor de hummus este in medie cu opt procente mai mica decat cea a persoanelor care nu il mananca.

Telina.

Un produs simplu combate eficient acumularea de grasime abdominala. Efectul benefic se datoreaza continutului ridicat de fibre, apa, electroliti, vitamina C, calciu.

Digestia acestei legume necesita costuri energetice mari, ceea ce stimuleaza procesele de metabolism, digestia si eliminarea grasimilor procesate din organism. Expertii recomanda consumul crud.

Publicitate

Autor