Aceste 5 alimente te vor ajuta sa ai grija de sanatatea ta

Alimente alcaline care sunt bune pentru sanatatea ta

Alimentele alcaline sunt cele care nu aduc aciditate organismului, ceea ce este excelent pentru sanatate. Intr-adevar, pentru ca organismul sa fie sanatos, trebuie sa aiba un echilibru acido-bazic bun si sa prezinte un pH intre 7 si 7,4 in fluidele sale, inclusiv in sange, saliva, limfa si urina. Cu toate acestea, in zilele noastre, obiceiurile alimentare tind spre un pH acid, ceea ce duce la mai multe tulburari si boli precum anxietate, insomnie, dureri musculare, imbatranire prematura etc.

Pentru a evita aceste boli si a-ti creste energia, iata o lista de alimente alcaline pe care sa le introduci in rutina ta de alimentatie.

Cele mai alcaline 5 alimente

Publicitate

1. Ulei de masline

Uleiul de masline este cel mai sanatos ulei vegetal care exista. Este, de asemenea, unul dintre cele mai bune alimente alcaline, deoarece contine o abundenta de acizi grasi mononesaturati si vitamina E antioxidanta. Este foarte des folosit pentru a preveni bolile cardiovasculare si pentru a reduce bufeurile la femeile aflate in postmenopauza.

Citeste si articolul :   Beneficiile busuiocului

2. Seminte de in si ulei de in

Uleiul de in sau semintele de in sunt foarte bogate in Omega 3, vitamina E si vitamina K, acizi mononesaturati si acizi grasi esentiali. Este foarte recomandat barbatilor cu probleme de prostata. De asemenea, promoveaza buna functionare a rinichilor. De asemenea, se stie ca reechilibreaza tensiunea arteriala si reduce colesterolul rau.

Cu toate acestea, semintele de in sunt contraindicate copiilor sub 6 ani si persoanelor cu tulburari tiroidiene sau obstructie intestinala.

3. Fructe si legume

Parintii nostri ne-au spus mereu iar si iar: legumele te fac sa cresti, dar si vindeca. Este recomandat sa consumati mai multe fructe si legume decat carnea, deoarece acestea din urma sunt prea bogate in grasimi, in timp ce legumele, in special legumele verzi, au un continut ridicat de apa.

Iata o lista de fructe si legume alcaline: sparanghel, vinete,  morcov, telina, castraveti, usturoi, grepfrut, fasole verde, mazare, salata verde, lamaie si lime verde, ceapa, pere, mar, alge marine inclusiv spirulina, ciuperci, dovleac .

Citeste si articolul :   Lipsa vitaminei D provoaca probleme grave de sanatate. Simptomele deficitului de vitamina D

4. Legume crucifere

Legumele crucifere fac parte din familia de varza, conopida si broccoli. Printre aceste legume regasim: broccoli, nasturel, napi, ridichi, varza de Bruxelles,  varza.

5. Pepeni

Familia de pepene galben, inclusiv pepenele verde, este foarte bogata in potasiu, acid folic, vitamina A si B6 si fibre alimentare. Doar toti nutrientii mentionati mai sus produc energie puternica care ne ajuta sa rezistam  toata ziua. Pepenele galben este tocmai un fruct care reduce foarte mult riscul de accident vascular cerebral deoarece are particularitatea de a subtia sangele, mult mai bine decat paracetamolul!

Publicitate

Publicitate

Autor