Inflamatia stomacului, mai cunoscuta sub numele de gastrita, este o afectiune cronica care poate fi generata din diverse motive. Cu toate acestea, exista mecanisme pentru a ameliora gastrita intr-un mod natural.
In acest articol va vom oferi o serie de recomandari care pot fi foarte eficiente in acest proces. Descopera lista alimentelor pe care te sfatuim sa le consumi zilnic in caz de gastrita!
Cateva cauze posibile ale gastritei
In primul rand, unul dintre cele mai frecvente motive pentru care apare gastrita este legat de consumul de medicamente precum analgezice si aspirina. Aceste produse pot avea un efect negativ asupra peretilor stomacului.
Apoi, consumul excesiv si frecvent de alcool poate influenta puternic si aparitia gastritei.
Publicitate
In mod similar, consumul constant de ceai, cafea si suc de lamaie pe stomacul gol poate provoca iritatii ale peretilor stomacului. Acest lucru ar putea gestiona gastrita pe termen lung.
In cele din urma, desi nu este un declansator, consumul de alimente foarte calde sau foarte reci poate agrava gastrita. Intrand in contact cu peretii stomacului, aceste alimente pot produce iritatii si pot provoca durere.
Simptome
Daca aveti o combinatie a simptomelor pe care le enumeram mai jos, ar trebui sa consultati urgent un gastroenterolog, deoarece este posibil sa suferiti de gastrita acuta:
Pierderea poftei de mancare, mai ales dimineata
Senzatie de arsuri la stomac
Dureri de stomac sau coaste
Varsaturi care pot fi insotite de sange
Prezenta sangelui in scaun
9 alegeri alimentare pentru a ameliora gastrita
Daca diagnosticul confirma ca suferiti de gastrita sau daca cineva pe care il cunoasteti sufera de aceasta, aceste informatii va vor fi de mare folos. In restul acestui articol, va prezentam cateva dintre cele mai bune alimente pe care le puteti manca pentru a ameliora gastrita.
1. Miere
Mierea contine o serie de compusi antioxidanti. Acestia va pot ajuta sa intariti captuseala peretilor stomacului. Prin urmare, mierea poate fi benefica atat pentru prevenirea, cat si pentru ameliorarea gastritei.
Bea in fiecare zi un pahar cu apa calduta la care adauga doua linguri de miere. Consumati aceasta bautura zilnic pe stomacul gol. In scurt timp, veti observa o scadere vizibila a aciditatii gastrice.
2. Ulei de masline
Uleiul de masline va poate ajuta, de asemenea, sa ameliorati iritatia captuselii stomacului datorita proprietatilor sale antiinflamatorii.
Pentru a profita din plin de toate beneficiile sale, turnati o lingura de ulei de masline intr-o cana de apa fierbinte sau lapte caldut. Bea aceasta bautura in fiecare zi pe stomacul gol. Acest lucru va va ajuta corpul sa reduca iritatia.
3. Ceapa
Ceapa poate fi recomandata pentru ameliorarea gastritei. Potrivit unor studii, acest lucru ar putea contribui la eliminarea Helicobacter pylori. Aceasta este una dintre bacteriile responsabile de cauza gastritei.
Cu toate acestea, trebuie sa fii atent si sa nu consumi in exces, deoarece ceapa este o planta erbacee destul de puternica. In plus, la unii oameni, poate provoca greata, varsaturi sau flatulenta. De aceea, este intotdeauna mai bine sa consultati un medic inainte de a incepe sa il consumati.
4. Ovaz
Ovazul este, de asemenea, o optiune excelenta pentru a ameliora gastrita datorita proprietatilor sale antioxidante, care va vor ajuta sa va curatati organismul.
In fiecare dimineata, la micul dejun, puteti manca fulgi de ovaz indulcit cu miere.
5. Papaya
Stiai ca semintele de papaya pot fi un mare aliat pentru sanatatea stomacului tau? Intr-adevar, ele contin „papaina”. Aceasta enzima ajuta la descompunerea proteinelor din alimente si la neutralizarea acizilor din stomac. Astfel, consumul acestui fruct poate fi destul de recomandat pentru a calma gastrita.
6. Seminte
Mai intai, amestecati parti egale de seminte de fenicul, cardamom verde si scortisoara. Toate aceste seminte contin vitamine si minerale care ajuta digestia.
Apoi pune totul la prajit intr-o tigaie uscata in faze de 30 de secunde.
Apoi, zdrobiti-le pentru a obtine o pulbere. Puteti consuma cate o lingura dupa fiecare masa.
Consumati aceste seminte cu moderatie. Orice exces poate deveni daunator.
7. Sare neagra
Timp de doua luni puteti manca doua sau trei linguri de sare neagra dupa fiecare masa.
Aceasta sare contine mai putin iod decat sarea normala si are proprietati antiinflamatorii. De aceea, consumul acestuia te poate ajuta sa reduci semnificativ simptomele gastritei.
8. Patrunjel
Patrunjelul este o alta optiune buna pentru ameliorarea gastritei. Acest lucru se datoreaza proprietatilor sale diuretice si continutului sau de minerale precum potasiu, calciu sau fosfor.
Pentru a obtine cele mai multe beneficii de la patrunjel, stoarceti sucul din el.
Apoi adaugati putina sare neagra si pudra de piper negru.
Luati 3 linguri din acest sirop dupa fiecare masa.
9. Ghimbir
Ghimbirul este benefic in ameliorarea tuturor afectiunilor si a altor afectiuni care implica stomacul. Intr-adevar, are proprietati antioxidante care ajuta la curatarea stomacului.
Pentru a combate gastrita si ulcerul, puteti face o infuzie de ghimbir si ceapa. Acest lucru va poate ajuta sa reduceti inflamatia si greata.
Cu toate acestea, acest remediu nu trebuie abuzat, deoarece cele doua componente ale sale sunt destul de puternice.
Publicitate