7 utilizari interesante ale mandarinei

Mandarinele apartin familiei citricelor. Va invitam sa descoperiti toate beneficiile acestui fruct care aduce beneficii sanatatii noastre, precum si utilizarile sale cosmetice, proprietatile sale medicinale pentru vindecarea ranilor sau capacitatea de a lupta impotriva cancerului.

Descopera aici toate secretele acestui mic fruct apetisant si hranitor.

Data viitoare cand curatati o mandarina, amintiti-va de caracteristicile interesante ale acestei  citrice. S-ar putea sa fiti constienti de concentratia sa mare de vitamina C, deoarece este un fapt binecunoscut. Dar vei fi si uimit de aceasta serie de utilizari ale mandarinei.

Corpul uman are o compozitie foarte mare de apa. Densitatea acestui element este de aproximativ 75-80%. Destul de nebunesc, daca tineti cont de faptul ca majoritatea alimentelor pe care le consumam sunt solide. In cazul mandarinei, nu este diferit.

Publicitate

Pe masura ce ne adancim in lumea surprinzatoare a acestui fruct, descoperim in continuare ca utilizarile sale nu sunt doar pentru hrana. Proprietatile mandarinei sunt cunoscute pentru ingrijirea parului si in lupta alternativa si indirecta impotriva raspandirii cancerului.

Modul in care componentele mandarinei actioneaza asupra corpului uman il face un fruct exceptional. Amintiti-va, mandarina contine  din abundenta  vitaminele A si C, sunt si pline de carotenoizi, care ajuta la combaterea bolilor destul de agresive.

Citeste si articolul :   Proprietatile necunoscute ale coriandrului

Utilizari multiple ale mandarinei pentru organism

1. Ajuta la combaterea problemelor de colesterol

Mandarinele sunt incarcate cu o substanta numita sinefrina care opreste productia de colesterol si regleaza excesul acestuia. Antioxidantii prezenti in acest fruct sunt direct responsabili pentru combaterea incidentei colesterolului rau in artere. Ele izoleaza si niveleaza cantitatile de colesterol bun din sange. Toate acestea doar prin includerea acestui fruct delicios in dieta ta zilnica.

2. Combate cancerul hepatic

In lupta lunga si grea pe care o au pacientii pentru a lupta impotriva cancerului, mandarinele au punctele lor forte. Conform dovezilor stiintifice, anumite citrice, mai precis mandarina, ajuta la combaterea anumitor tipuri de cancer.

Sucul de mandarine, la pacientii cu hepatita C, poate reduce riscul de a dezvolta cancer la ficat datorita continutului sau ridicat de criptoxantina beta. Mandarinele au un nivel ridicat de limonen care are efecte anticancerigene si, de asemenea, ajuta la prevenirea cancerului de san intr-o oarecare masura. Prin urmare, sunt un supliment alimentar pentru tratamentul traditional impotriva cancerului.

Citeste si articolul :   Eruptie cutanata de la anxietate

3. Este un degresant natural

Aceasta utilizare a mandarinei are o explicatie destul de simpla. Totul se datoreaza aportului de vitamina C, foarte prezenta in citrice. Sucul de mandarine are deci efect degresant.

Retineti ca pentru a folosi acest fruct ca degresant, veti avea nevoie de cantitati mari de suc si alegeti un fruct care este aproape de coacere. La fel ca in cazul colesterolului rau din sange (care este una dintre componentele grasimii), concentratiile de vitamina C descompun grasimile acumulate in timpul gatitului.

4. Imbunatateste tonul pielii

Pielea este buretele absorbant delicat al structurii corpului uman. Nutrientii mandarinei implica doi compusi la fel de esentiali pentru a putea imbunatati tonusul pielii. Intre estetica si sanatate exista o linie foarte fina, dar cand ai grija de pielea ta, retine acesti doi compusi: vitamina C si vitamina E.

Acestea ajuta la reglarea tenului si promoveaza productia de colagen necesar pentru aspectul delicat si tineresc al acestui organ sensibil, pielea.

5. Face parul gri sa dispara

Citeste si articolul :   5 beneficii pentru sanatate ale ardeiului gras despre care este posibil sa nu stiti

Cum este posibil ? Functioneaza dupa cum urmeaza. Vitamina B12 prezenta in mandarine ajuta la incetinirea albirii parului. Daca vrei sa stii cum sa aplici acest truc minunat pe parul tau, continua sa citesti acest articol.

Luminozitate si flexibilitate

Puteti aplica local suc de mandarine pe par, apoi clatiti. Stralucire instantanee cu usurinta garantata!

Mandarinele sunt bogate in vitamina E si B12, esentiale pentru inducerea cresterii parului.

6. Este ideal pentru tratarea ranilor

Uleiul care se concentreaza si este eliberat prin pielea mandarinei este ideal si pentru tratarea ranilor.

7. Creste aportul de nutrienti atunci cand este adaugat in salate

Ca toate fructele, pot  fi considerate  ca un ingredient pentru compozitia unei salate. La persoanele cu deficiente de vitamine, sau care au dificultati in a manca legume, consumul de mandarine cu alte alimente precum salata verde, morcovii sau rosiile, ajuta si la asimilarea proteinelor si nutrientilor esentiali pentru sanatate.

Publicitate

Autor