Cinci lucruri care se intampla in corpul tau cand mananci avocado

Iata care sunt beneficiile uimitoare ale acestui fruct pentru sanatate:

– Reduce nivelul de colesterol

Efectele avocado asupra unora dintre factorii sai de risc au fost studiate in 8 studii controlate pe oameni. Acestea sunt studii in care participantii sunt impartiti in doua grupuri. Un grup care consuma avocado in mod regulat si unul care nu. Apoi, cercetatorii observa ce se intampla cu markerii lor de sange in timp. Aceste studii au aratat ca avocado poate:

-Reduce semnificativ nivelul de colesterol.

-Reduce trigliceridele din sange cu pana la 20%.

Publicitate

-Scade colesterolul LDL cu pana la 22%.

-Cresteti HDL, colesterolul bun cu pana la 11%.

-Reduceti riscul de defecte ale tubului neural, accident vascular cerebral si probleme cardiace datorita continutului sau ridicat de folati.

– Protejeaza  ochii:

Avocado nu numai ca mareste absorbtia antioxidantilor in comparatie cu alte alimente, ci este si bogat in antioxidanti. Aceasta include nutrienti numiti luteina si zeaxantina, care sunt extrem de importante pentru sanatatea ochilor. Studiile arata ca acesti nutrienti sunt legati de un risc semnificativ redus de cataracta si degenerescenta maculara legata de varsta (AMD), care sunt boli oculare comune la persoanele in varsta.

– Ajuta la prevenirea cancerului:

Unele studii efectuate pe celule izolate au aratat ca nutrientii din avocado pot avea efecte benefice in prevenirea cancerului de prostata si reducerea efectelor secundare ale chimioterapiei in unele celule.

Citeste si articolul :   8 utilizari ale radacinii de lemn dulce pentru a va proteja sanatatea

– Ajuta la ameliorarea simptomelor artritei:

Artrita este o problema comuna in tarile occidentale. Exista multe tipuri de artrita si sunt adesea probleme cronice pe care oamenii le au pentru tot restul vietii. Numeroase studii au reusit sa arate ca extractele de avocado si ulei de soia, numite insaponificabile de avocado si soia, pot reduce simptomele osteoartritei. Acest fruct datoreaza aceasta proprietate  continutului sau ridicat de grasimi, in special alcoolilor grasi polihidroxici care se gasesc doar in avocado si despre care se stie ca sunt grasimi antiinflamatoare.

– Ajuta la pierderea in greutate:

Intr-un studiu observational, participantii au fost impartiti in doua grupuri. Un grup a fost instruit sa manance o masa care continea avocado, celalalt o masa similara fara avocado. Apoi li s-au pus o serie de intrebari legate de foame si satietate.

Oamenii care au mancat avocado se simt cu 23% mai multumiti si au o dorinta cu 28% mai mica de a manca in urmatoarele 5 ore. Avocado este, de asemenea, bogat in fibre si foarte sarac in carbohidrati, doua atribute care ar trebui sa contribuie, de asemenea, la promovarea pierderii in greutate si la imbunatatirea digestiei cel putin in contextul unei diete adevarate sanatoase.

Autor