Sfantul Nicolae 2021. Lucrurile pe care nu este bine sa le faci in aceasta zi

Sf. Nicolae 2021. Sfantul Nicolae este sarbatorit de crestinii ortodocsi pe data de 6 decembrie. Marea sarbatoare vine numeroase traditii si obiceiuri pastrate din strabuni. In acest articol va spunem care sunt cele patru lucruri pe care nu este bine sa le faci de Sfantul Nicolae.  Anumite lucruri sunt interzise, fiind considerate un pacat daca le faci.

Lucruri pe care sa nu le faci de Sfantul Nicolae

Sfantul Nicolae este unul dintre cei mai iubiti sfinti. El aduce cadouri copiilor cuminti in noaptea de 5 spre 6 decembrie. In ziua Sfantului Nicolae sau Neculai, cum este cunoscut in anumite regiuni ale tarii, este bine sa tinem cont de anumite traditii.

Nu este bine sa speli hainele cu mana sau sa faci curatenie prin casa. De altfel, treburile casnice precum si munca sunt interzise in aceasta zi importanta. Este o zi pe care este bine sa o petrecem alaturi de cei dragi.

Este zi de post, dar cu dezlegare la peste si vin

De asemenea, pe 6 decembrie nu este bine sa te certi cu nimeni. Se spune ca cearta aduce doar lucruri rele. Cei care se cearta cu altii vor avea parte numai de probleme. Este o zi dedicata impacarilor, momentelor placute, armoniei, intelegerii cu semenii nostri.

Citeste si articolul :   Sfintii Apostoli Petru si Pavel. Ce nu trebuie sa faci in aceasta zi

O alta interdictie este aceea de a nu consuma produse din carne. Sa nu uitam ca desi este o zi de sarbatoare, suntem in Postul Craciunului. Postul trebuie respectat si de Sfantul Nicolae, cand se da, totusi, dezlegare la peste si vin.

Ultima interdictie, de fapt o recomandare, este sa nu ii uitam pe cei nepastuiti. Este ziua in care trebuie sa ne amintim de persoanele negajite, de oamenii care au conditii de trai mai putin bune decat ale noastre. In aceasta zi se da de pomana.

Legenda spune ca Sfantul Nicolae, care a trait in partile Turciei, lasa banuti la geamurile oamenilor reusind sa salveze fetele de la patima preacurviei, multe fecioare fiind vandute in urma cu ceva secole.

In ziua Sfantului Nicolae se spune ca rugaciunile capata o putere impresionanta, iar dorintele noastre, de la cele mai mici la cele mari tind sa se indeplineasca, asta daca ne adresam lui Mos Nicolae cu sinceritate, iubire si deschidere, adica nadajduiti si nu deznadajduiti. La multi ani si sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

Autor