E iar doliu in lumea artistica din Romania. Benone Sinulescu a incetat din viata, joi, la varsta de 84 de ani, la spital, in urma unei pneumonii care s-a complicat, pe fondul unor probleme multiple de sanatate.
Indragitul interpret de muzica populara se afla internat in spital de duminica, iar starea sa s-a de sanatate s-a inrautatit , acesta decedand joi in jurul orelor 14:50. Artistul avea mai multe probleme de sanatate, printre care si o pneumonie are i-a fost fatala.
De altfel, artistul a mai fost internat si in luna iunie dupa ce a fost gasit inconstient de catre apropiati. Atunci medicii au reusit sa il stabilizeze, a fost chiar si la o cinica de recuperare.
De aceasta data, medicii nu au mai putut face nimic pentru Benone Sinulescu deoarece era prea slabit. Potrivit sotiei artistului, acesta devenise optimist in ultima perioada si spera ca starea sa de sanatate se va imbunatati. Dar de duminica, atunci cand au aparut ultimele semne de neputinta, starea sa a fost din rau in mai rau.
Familia se pregateste acum de inmormantare, ramane de vazut daca se va face si o autopsie, dat fiind ca a decedat in spital.
Benone Sinulescu (n. 24 mai 1937, Siriu, Buzau, Romania – d. 18 noiembrie 2021, Arad, Romania) a fost un interpret roman de muzica populara din comuna Siriu, judetul Buzau. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu diversi interpreti de muzica populara printre care Irina Loghin. Dupa 1989, a abordat si stilul etno-dance si colaborat in acest sens cu formatia Ro-Mania.
Premii si distinctii
Prin Decretul nr. 1122 din 19 decembrie 1967 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste Romania, artistului Benone Sinulescu i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite si indelungata activitate artistica”.[3]
Presedintele Romaniei Ion Iliescu i-a conferit artistului Benone Sinulescu la 29 noiembrie 2002 Crucea nationala Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea si transmiterea cu talent si daruire a unor opere literare semnificative pentru civilizatia romaneasca si universala”.[4] El i-a conferit la 7 februarie 2004 si Ordinul Meritul Cultural in grad de Mare Ofiter, Categoria D – “Arta Spectacolului”, „in semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului”.[5]
Publicitate