Lista a tarilor cu risc epidemiologic a fost modificata. Testul nu mai scuteste de carantina pe cei ce vin din aceste zone

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a modificat lista tarilor cu risc epidemiologic pe coduri de culori, in functie de incidenta COVID. Germania si SUA sunt printre tarile care au intrat in zona rosie, din cauza cresterii numarului de infectari.

Astfel, in zona rosie au intrat:

Germania, Elvetia, Polonia, Norvegia, Statele Unite ale Americii, Liechtenstein, Andorra, Bosnia si Hertegovina, Macedonia de Nord, Azerbaidjan si Botswana.

In zona galbena au intrat:

din zona rosie, in urma scaderii incidentei: Belarus, Noua Caledonie, Suriname si Saint Vincent si Grenadine;

din zona verde, in urma cresterii incidentei: Finlanda, Laos, Insulele Falkland si Insulele Turks si Caicos;

Publicitate

Publicitate

In zona verde a intrat:

Saint Lucia.

Lista actualizata intra in vigoare in 14 noiembrie 2021.

Persoanele care vin din zona galbena nu intra in carantina daca sunt vaccinate impotriva COVID-19, au trecut prin boala sau prezinta un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Citeste si articolul :   O companie spaniola vrea sa faca turism in spatiu cu balonul

Daca o persoana vine din zona rosie, fie este vaccinata sau trecuta prin boala, fie intra in carantina. Testul nu mai scuteste de carantina.

Masura carantinei se aplica pentru 14 zile, dar ramane valabila si prevederea potrivit careia daca o persoana carantinata face un test COVID-19 in a opta zi de carantina si rezultatul e negativ poate iesi din carantina in a zecea zi.

Descarca AICI lista actualizata a tarilor cu risc epidemiologic.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.