Romania, lovita de un val de aer polar: Vant puternic si ninsori, temperaturi sub minus 10 grade. Cand se incalzeste vremea

Vremea s-a schimbat radical, in ultimele zile, din cauza unui val de aer polar care a traversat tara Romania. La munte au cazut si zapezi destul de consistente, pe alocuri s-a depus chiar si un strat de 21 de cm de zapada, dar, spre finalul saptamanii, temperaturile vor urca simtitor.

Un val de aer polar a travarsat tara noastra si a determinat aparitia ploilor in cea mai mare parte din tara si a precipitatiilor sub forma de ninsoare, cu depuneri de zapada de 10-21 cm, in zona montana inalta. Acesta a determinat o scadere semnificativa a valorilor termice chiar si cu peste 10 grade. Astfel, vremea a devenit foarte rece.

Dimineata, temperaturile vor fi usor mai scazute decat normalul acestei perioade in nord, centru, est.

Articolul continuă după reclame

“Masa de aer rece persista. Azi si maine va determina o vreme mai rece decat normal. In Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, maximele vor atinge 8-9 grade. In regiunile intracarpatice, in vest si nord-vest, temperaturile vor fi usor mai ridicate, cu maxime cuprinse intre 10 si cel mult 14-15 grade”, a declarat meteorologul Alina Serban, potrivit realitatea.net.

In cursul noptii, temperaturile vor fi mai scazute decat normalul perioadei si se vor inregistra valori de sub 0 grade in majoritatea regiunilor. In depresiunile din estul Transilvaniei, temperaturile vor scadea chiar sub – 10 grade.

Spre finalul saptamanii, vremea se incalzeste in cea mai mare parte a regiunilor. In zonele mai joase, se va forma ceata, mai ales dimineata si noaptea.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.