Alerta in toata Europa. Pana de curent uriasa. Vestea vine din Austria

Alerta in toata Europa. Intreg continentul ar putea ramane fara curent electric intre o zi si o saptamana.  O veste inspaimantatoare vine chiar din Austria pentru intreg continentul. Ministrul Apararii, Klaudia Tanner, a atentionat populatia ca urmeaza, in foarte scurta vreme, o avarie uriasa in sistemul energetic european, care este interconectat intre toate tarile membre ale Uniunii Europene.iar Armata din Austria pregateste deja populatia pentru un “blackout” masiv.

Astfel, s-ar putea ca in foarte scurta vreme Europa sa ramana fara curent electric intre o zi si o saptamana.

Armata austriaca si Ministerul de Interne din Austria simuleaza, de cateva saptamani, ce s-ar putea intampla cu servicii esentiale, cu viata locuitorilor, intr-o astfel de situatie.

Autoritatile din Austria au distribuit o lista de actiuni pe care trebuie sa le intreprinda fiecare cetatean intr-o astfel situatie, dar si pentru pregatirea unei astfel de ipoteze.

Publicitate

Blackout masiv in Europa, campanie de informare in Austria

Publicitate

“Procurati-va un radio cu baterii, alternativ asigurati-va ca aveti acces la radioul unui automobil. Pastrati astfel in permanenta rezervorul automobilului pe jumatate plin, lampi portabile pe baterii, lumanari, extinctoare si sisteme de atentionare privind concentratia de monoxid de carbon.

Citeste si articolul :   Numarul infectarilor cu SARS-CoV-2 a scazut cu 30% in Marea Britanie, dupa impunerea restrictiilor

De asemenea: procurati-va:

– apa (2 litri de persoana pe zi – 3-5 zile, bauturi, ceai, cafea;

– mancare durabila timp de doua saptamani (orez, conserve)”, sunt sfaturile transmise de autoritatile austriece pentru cetateni.

Fortele armate austriece informeaza, pe pagina ministerului federal al apararii, bundesheer.at despre obiectele ce trebuie pregatite din timp, in eventualitatea unui blackout.

Ce se intampla dupa o pana de curent?

Nimeni nu stie exact ce se va intampla ca urmare a unei pene de curent. Cert este insa ca nu ne vom intoarce atat de repede la „rutina de zi cu zi” obisnuita.

Este important sa putem depasi o astfel de criza doar impreuna si ca depinde de fiecare dintre noi pentru a face fata consecintelor grave ale unei pene de curent, scrie sursa citata mai sus.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.