Barbatul infectat cu Covid, care a fugit din spital, a fost gasit fara suflare pe marginea drumului

Un barbat infectat cu Covid-19 si internat la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui a fugit din unitatea saniutara si a fost gasit fara suflare pe marginea unui drum, la cativa kilometri de casa. Potrivit managerului spitalului din Vaslui,  Ana Rinder, barbatul se afla sub tratament si avea aproximativ 15% afectare pulmonara.

“Barbatul a fost adus de un echipaj de la Serviciul Judetean de Ambulanta Vaslui si predat cadrelor de la Unitatea de Primire Urgente. A fost testat cu test rapid de doua ori, rezultatul fiind negativ. Ulterior, testul PCR a iesit pozitiv. Barbatul a primit tratament si a ramas in UPU in asteptarea unui loc, pentru ca toate sectiile clinice pentru tratarea pacientilor Covid erau ocupate. A fost tratat cu schema conform protocolului terapeutic. Dupa doua zile, pe data de 23 octombrie, la ora 11, dupa efecturarea tratamentului, cand asistenta a intrat in salonul respectiv, pacientul plecase. A fost anuntata politia, urmarea o stiti, a fost gasit la 16 kilometri de Vaslui. (…) Acesta avea aproximativ 15% afectare pulmonara, nu era in stare foarte grava”, a declarat managerul spitalului din Vaslui, pentru Digi24.

Citeste si articolul :   In Coreea de Sud s-a auzit „fluierul de start” pentru meciurile de fotbal; cazurile de COVID scad

Barbatul de 64 de ani a fost observat de un trecator care a anuntat ca in zona se afla o persoana posibil decedata.

“Un barbat in varsta de 64 de ani, din localitatea Miclesti, a fost gasit pe marginea drumului de un trecator. Echipajul medical care a intervenit la fata locului a constatat decesul barbatului. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicina Legala in vederea efectuarii necropsiei si a stabilirii cauzei decesului. In cauza a fost intocmit un dosar de cercetare penala pentru ucidere din culpa”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui, Mihaela Manoliu.

Din primele cercetari, in cazul barbatului nu exista suspiciuni cu privire la comiterea vreunei infractiuni, au anuntat anchetatorii.

Autor