Barbatul infectat cu Covid, care a fugit din spital, a fost gasit fara suflare pe marginea drumului

Un barbat infectat cu Covid-19 si internat la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui a fugit din unitatea saniutara si a fost gasit fara suflare pe marginea unui drum, la cativa kilometri de casa. Potrivit managerului spitalului din Vaslui,  Ana Rinder, barbatul se afla sub tratament si avea aproximativ 15% afectare pulmonara.

“Barbatul a fost adus de un echipaj de la Serviciul Judetean de Ambulanta Vaslui si predat cadrelor de la Unitatea de Primire Urgente. A fost testat cu test rapid de doua ori, rezultatul fiind negativ. Ulterior, testul PCR a iesit pozitiv. Barbatul a primit tratament si a ramas in UPU in asteptarea unui loc, pentru ca toate sectiile clinice pentru tratarea pacientilor Covid erau ocupate. A fost tratat cu schema conform protocolului terapeutic. Dupa doua zile, pe data de 23 octombrie, la ora 11, dupa efecturarea tratamentului, cand asistenta a intrat in salonul respectiv, pacientul plecase. A fost anuntata politia, urmarea o stiti, a fost gasit la 16 kilometri de Vaslui. (…) Acesta avea aproximativ 15% afectare pulmonara, nu era in stare foarte grava”, a declarat managerul spitalului din Vaslui, pentru Digi24.

Barbatul de 64 de ani a fost observat de un trecator care a anuntat ca in zona se afla o persoana posibil decedata.

“Un barbat in varsta de 64 de ani, din localitatea Miclesti, a fost gasit pe marginea drumului de un trecator. Echipajul medical care a intervenit la fata locului a constatat decesul barbatului. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicina Legala in vederea efectuarii necropsiei si a stabilirii cauzei decesului. In cauza a fost intocmit un dosar de cercetare penala pentru ucidere din culpa”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui, Mihaela Manoliu.

Publicitate

Din primele cercetari, in cazul barbatului nu exista suspiciuni cu privire la comiterea vreunei infractiuni, au anuntat anchetatorii.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.