10 moduri simple de a reduce trigliceridele

Una dintre principalele surse de energie de rezerva pentru organism sunt trigliceridele. Cu toate acestea, cu trigliceridele mari in sange, riscul de boli cardiovasculare creste dramatic. Pentru a remedia acest lucru, descoperiti 10 moduri simple de a le reduce rapid.

1) pierde in greutate

Excesul de greutate si obezitatea sunt factori de risc pentru hipertrigliceridemie. Si pe buna dreptate, atunci cand consumi alimente bogate in grasimi si calorii, organismul le transforma in trigliceride si le stocheaza in celulele adipoase. Astfel, slabirea este recomandata pentru a reduce nivelul de trigliceride. Un studiu a aratat ca o pierdere de doar 5 pana la 10% din greutatea corporala contribuie la scaderea nivelului de trigliceride la 40 mg/dl.

2) Limitati consumul de zaharuri

Stii ca zaharul este o adevarata otrava alba. Responsabil de multe boli si probleme de sanatate, zaharul este ascuns in multe alimente. Pizza, mezeluri, sucuri de fructe, iaurturi, suc, produse de patiserie etc. Toate acestea sunt produse care trebuie evitate pentru a reduce aportul de zahar.

3) Urmati o dieta saraca in carbohidrati

O dieta bogata in carbohidrati poate ajuta, de asemenea, la cresterea nivelului de trigliceride din sange. O dieta cu continut scazut de carbohidrati poate ajuta nu numai la pierderea in greutate, ci si la reducerea nivelului de trigliceride. Participantii la un studiu in care 26% din aportul lor de calorii provenea din carbohidrati au reusit sa-si scada nivelul trigliceridelor din sange mai semnificativ decat cei care au urmat diete bogate in carbohidrati.

4) Consuma alimente bogate in fibre

Alimentele bogate in fibre cresc senzatia de satietate si favorizeaza pierderea in greutate, dar asta nu este tot. Includerea fibrelor in dieta reduce absorbtia grasimilor si zaharului de catre intestinul subtire, ceea ce ajuta la scaderea nivelului de trigliceride din sange, asa cum se arata in acest studiu.

5) Practicati o activitate fizica regulata

Un stil de viata sedentar este un factor de risc pentru hipertrigliceridemie. Pentru a creste colesterolul HDL, cunoscut si sub denumirea de colesterol bun, si pentru a scadea nivelul trigliceridelor, se recomanda sa faceti exercitii fizice regulate. Potrivit unui studiu, atunci cand sunt combinate cu o dieta echilibrata, exercitiile aerobe, mersul pe jos, ciclismul si inotul sunt deosebit de eficiente in reducerea nivelului de trigliceride din sange.

6) Evitati grasimile trans

Acizii grasi trans sunt acizi grasi care apar in mod natural, dar in cantitati foarte mici, in produsele lactate si in carne. Acestea din urma sunt insa adaugate de producatori in cantitati mai mari in alimentele procesate pentru a le creste durata de valabilitate. Foarte inflamatorii, grasimile trans au fost legate de multe probleme de sanatate, inclusiv cresterea nivelului de LDL (colesterol rau) si a trigliceridelor din sange.

Citeste si articolul :   Foarte important! Ce vitamine sa luati si pentru ce anume

7) Mananca un tip de peste gras de doua ori pe saptamana

Bogat in acizi grasi Omega-3 care au multe beneficii pentru sanatate, pestele gras ne protejeaza sanatatea inimii si ajuta la scaderea nivelului de trigliceride din sange. Aceste beneficii au fost confirmate de un studiu realizat de oamenii de stiinta americani. Aceeasi poveste pentru Asociatia Americana a Inimii, care sustine consumul de peste gras de doua ori pe saptamana. Pentru a va mentine sanatatea cardiovasculara, somonul, tonul, macroul si sardinele sunt toate alimente de inclus in dieta dumneavoastra.

8) Consuma acizi grasi mononesaturati

Acizii grasi mononesaturati ajuta la reducerea nivelului de colesterol rau si trigliceride din sange, asa cum arata rezultatele acestui studiu randomizat. Gasiti in grasimile animale si vegetale, inclusiv in uleiul de masline, soia si susan, acizii grasi mononesaturati se gasesc si in fructe si carne.

9) Obiceiuri alimentare regulate

O dieta echilibrata la ore stabilite ajuta la imbunatatirea rezistentei la insulina si ajuta la scaderea nivelului de trigliceride din sange. O multime de cercetari au descoperit ca mancatul nesanatos la ore neregulate duce la cresterea factorilor de risc pentru boli de inima, inclusiv colesterolul LDL.

Citeste si articolul :   Care sunt semnele carentei de vitamina B 12? (cauze si tratamente)

10) Limitati consumul de alcool

Abuzul de alcool este periculos pentru sanatate. Aceasta bautura, bogata in zahar si calorii, creste nivelul trigliceridelor din sange si provoaca multe boli. Potrivit acestui studiu, chiar si consumul moderat de alcool ar putea creste nivelul trigliceridelor din sange cu 53%.

Publicitate

Autor