Noi restrictii in Romania. Ministrul Sanatatii a facut anuntul: “Interdictie totala”

Romania trece prin momente extrem de grele. Astfel, autoritatile au decis sa impuna noi restrictii din cauza exploziei de cazuri noi de infectare cu Covid-19.

Ce masuri vor fi luate in Romania?

Restrictii in vigoare de luni in Romania

Cseke Attila, ministrul interimar al Sanatatii, a anuntat restrictiile care intra in vigoare de luni.

Publicitate

Certificatul verde va fi obligatoriu in aproape toate locurile, mai putin la magazinele alimentare si la farmacii. Evenimentele private, nunti, botezuri, vor fi interzise total, nici persoanele vaccinate nu vor mai avea voie sa organizeze astfel de intalniri.

”In afara de magazinele alimentare, de farmacii(…) in toate celelalte institutii, si in institutii publice pentru toti vizitatorii care se duc in administratia publica centrala si locala. Si in sfera privata probabil o sa propunem, pentru birouri, pentru cladiri, firme care au mai mult de 50 de angajati- pentru cei care sunt vizitatori”, a declarat ministrul interimar al Sanatatii, Cseke Attila, la Digi 24,.

Ministrul a mentionat ca certificatul verde nu va fi obligatoriu pentru angajati, insa se poate impune vizitatorilor. Pentru angajati, Guvernul nu poate sa propuna, insa va face obiectul unei legi care sa treaca prin Parlament, fiind vorba despre dreptul constitutional la munca.

”Din pacate, pentru angajati nu putem sa propunem pentru ca trebuie sa mergem in Parlament, fiind vorba despre dreptul constitutional la munca”, a mai spus ministrul.

”Pe partea de evenimente private- nunti, botezuri si orice fel de evenimente va fi o interdictie totala. Aici si cei care sunt vaccinati sau au certificatul verde vor fi supusi la aceasta masura. Realitatea ne-a aratat ca nu am reusit sa controlam. Vor fi interzise evenimente private, nunti botezuri, onomastica, orice altceva, ca e spatiu inchis sau deschis”, a mai declarat ministrul.

Acesta a precizat ca restaurantele si cafenelele raman deschise, dar doar pentru vaccinati.

”La partea de spatii cultuale, in mod sigur doar pentru cei vaccinati si este in discutie sa coboram procentul, pragul spectatorilor la evenimentele culturale – de la 50% la 30%, vom vedea maine.(…) aici mai comporta discutii, dar se va permite doar pentru cei vaccinati”, a mai spus ministrul Sanatatii.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.