7 motive bune pentru a adauga scortisoara in dieta ta

Scortisoara este un condiment aromat pentru produse de patiserie si bauturi cu zahar.  Pe langa gust si aroma, scortisoara are multe proprietati benefice pentru organism.

In magazin, scortisoara se vinde sub forma de tuburi de scoarta sau pulbere macinata. Ambele optiuni sunt utile, dar scopul si utilizarea lor sunt diferite. Scortisoara macinata  este cea mai buna pentru deserturi si betisoarele  pentru prepararea bauturilor. La ce foloseste scortisoara pentru corpul nostru?

Amelioreaza arsurile la stomac

Cel mai adesea, arsurile la stomac apar din cauza malnutritiei, supraalimentarii si a abuzului de alimente grase bogate in calorii. Un desert de scortisoara are aceleasi proprietati ca un remediu farmaceutic pentru arsurile la stomac. Dar este mult mai placut sa fii tratat cu dulciuri decat cu pastile.

Creste metabolismul

Metabolismul lent din cauza activitatii fizice slabe este un flagel al societatii moderne. Prin urmare, alimentele care accelereaza metabolismul trebuie sa fie prezente in dieta tuturor. Scortisoara este unul dintre aceste alimente. Un varf de scortisoara poate fi adaugat la iaurt sau suc, iar procesele metabolice din organism se vor imbunatati in timp.

Normalizeaza activitatea tractului digestiv

Ritmul vietii moderne ne scoate in mod constant din dieta corecta. Prin urmare, exista multe probleme in activitatea organelor interne, inclusiv a tractului gastro-intestinal. Scortisoara poate ajuta la ameliorarea simptomelor neplacute, cum ar fi varsaturile, greata, balonarea si supararea intestinului.

Amelioreaza PMS

Simptomele sindromului premenstrual la femei, cum ar fi durerile abdominale, somnolenta si iritabilitatea pot fi usor ameliorate de scortisoara. Desigur, daca sindromul premenstrual este cauzat de socuri hormonale puternice, doar un medic va poate ajuta. Iar manifestarile usoare pot fi tratate cu ajutorul suplimentelor nutritive.

Stimuleaza activitatea creierului

Daca observati probleme de concentrare, memorie, daca trebuie sa va amintiti o cantitate mare de informatii, atunci  putina scortisoara este salvarea voastra. Scortisoara stimuleaza creierul si il ajuta sa ramana tonifiat mult timp.

Ajuta la raceli

Scortisoara are proprietati antiinflamatorii, antibacteriene si expectorante. Ajuta nu numai la recuperarea mai rapida in timpul racelilor, ci si la prevenirea posibilelor complicatii. In acest caz, este bine sa folositi scortisoara impreuna cu miere.

Citeste si articolul :   Care sunt functiile ficatului in organism

Creste libidoul

Scortisoara este un afrodisiac bine-cunoscut si are un efect atat asupra barbatilor, cat si asupra femeilor. Doar 2-3 varfuri de scortisoara in desert va vor face intalnirea mai pasionala.

Publicitate

Autor