Timisoara intra in carantina de noapte.

Timisoara intra de astazi in carantina de noapte pe tot parcursul saptamanii. Masura a fost luata in urma sedintei Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, dupa ce rata infectarilor a ajuns la 8,5 la mie.

Dupa ora 20.00, vor putea iesi din casa doar persoanele vaccinate, in baza certificatului verde, iar cei care nu sunt vaccinati vor avea nevoie de declaratie pe propria raspundere.

Magazinele si mall-urile se vor inchide la ora 18.00.

Nuntile, botezurile, organizarea festivalurilor si concertelor sunt interzise. De asemenea, cinematografele si teatrele si-au oprit activitatea.

Publicitate

Autoritatile se asteapta ca incidenta COVID sa ajunga maine la 9 la mie. DSP a anuntat ca are in atentie 16 focare, dintre care 6 au fost descoperite in scoli din Timisoara.

Nevaccinatii pot circula inafara locuintei, in intervalul 20.00- 05.00, doar pe baza declaratiei si cu motiv justificat. Persoanele vaccinate nu au restrictii.

Ce au transmis autoritatile

„Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, convocat de subprefectul Ovidiu Virgil Draganescu, astazi, in sedinta online, a aprobat o hotarare in baza careia s-au actualizat anexele cuprinzand incidenta de la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale din judetul Timis, anexe intocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele

Citeste si articolul :   Zi neagra pentru Romania. Autoritatile au facut anuntul

14 zile, in baza careia sunt stabilite restrictiile conform HG 1015/23. 09. 2021. Municipiul Timisoara, alaturi de UAT-urile Giroc, Parta, Remetea Mare, Sanmihaiu Roman au fost trecute pe anexa 1, cuprinzand UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 7,5/1000 de locuitori”, a transmis, joi, Prefectura Timis, intr-un comunicat de presa.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.