Pacientii din doua spitale din Bucuresti, externati de urgenta. Acolo vor fi tratati doar bolnavi de COVID

Situatie disperata in spitalele din Bucuresti, dupa explozia de infectari adusa de valul 4 al pandemiei. Toti pacientii de la spitalele “Malaxa” si “Sfantul Ioan” vor fi externati astazi, pentru a face loc bolnavilor de coronavirus.

La “Sfantul Ioan” au inceput externarile inca de miercuri. Au fost deja externati 37, in zona verde mai sunt 162, care urmeaza fie sa fie externati, fie sa fie transferati in alte spitale in functie de decizia medicului care le urmareste starea de sanatate.

Cei mai multi sunt pacienti de la Sectia de Chirurgie.

Din Maternitatea Bucur, care tine tot de “Sfantul Ioan”, au fost deja externate sase paciente. Acolo mai sunt 55 de paciente. Cele care urmeaza sa nasca vor fi transferate in alte maternitati care sunt non-Covid.

In prezent, Spitalul “Sfantul Ioan” e spital mixt, acolo fiind tratate si cazuri de Covid, si cazuri non-Covid.

Publicitate

Acum, la “Sfantul Ioan” sunt 56 de paturi in sectiile Covid, iar la Maternitatea Bucur sunt 13. Acolo sunt acum cinci paciente care au Covid – unele sunt insarcinate, iar altele au nascut.

Citeste si articolul :   In ultimele 24 de ore s-au inregistrat 6.752 de cazuri noi si 86 de decese

Maternitatea Bucur s-a inchis din nou de astazi pentru pacientele non-Covid. Asta dupa ce a functionat doar trei luni in regim mixt.

„Va da afara din spital? Da! De ce ? Baga spital COVID. Si cu voi ce face? Am plecat cu sonda cu tot, de la urologie, cu sonda cu tot. Sa vin dupa 7 zile sa mi-o scoata„, a povestit la Romania TV un pacient externat de la Spitalul Clinic de Urgenta

Publicitate

Un medic de la maternitate a declarat pentru news.ro ca impreuna cu colegii a vazut o instiintare in care scrie clar ca la Maternitatea Bucur nu mai pot fi aduse urgentele non-Covid. Practic, nu va mai avea loc aici nicio nastere si nicio interventie chirurgicala non-Covid.

Medicul spune ca multi au in evidenta gravide care trebuie sa nasca in urmatoarele 7-10 zile si ca acestea sunt nevoite acum sa caute alti medici care sa le ia in evidenta si implicit alta unitate sanitara unde sa nasca.

Citeste si articolul :   Medicul Virgil Musta: "Terapia Intensiva este plina. Suntem la pragul intre viata si ..."

Ministrul interimar al Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat marti ca spitalele Malaxa si Sf. Ioan, vor deveni in aceasta saptamana spitale exclusiv pentru pacienti Covid. La alte unitati sanitare din Capitala va fi marit numarul de paturi pentru pacientii Covid, inclusiv prin montarea de unitati mobile ATI.

“Ieri am operationalizat unitatea mobila ATI la Spitalul Marius Nasta – opt paturi. Suntem in curs de operationalizare cu 50 de paturi cu oxigen la Spitalul Colentina, 26 de paturi la Spitalul Cantacuzino si 18 paturi la Spitalul Coltea, ceea ce se va intampla azi-maine si va degreva partea de sistem unde e necesar paturi cu oxigen.

De asemenea, ieri am avut o discutie si saptamana aceasta vom operationaliza doua spitale care vor fi trecute pe spitalizare exclusiv COVID: Spitalul Malaxa, care are 100 de paturi, din care noua paturi sunt de ATI si 40 de paturi cu oxigen, respectiv Spitalul Sf. Ioan, cu 200 de paturi, din care 15 paturi ATI. La acest spital mai mult ca sigur vom operationaliza inca o unitate mobila ATI cu 8-10 paturi.

Citeste si articolul :   Bilant 22 august 2020. Anuntul oficial al autoritatilor

Deci in aceasta saptamana, pe Bucuresti vom creste numarul de paturi ATI la aceste doua spitale cu 34 de paturi, iar la oxigen cu mai multe”, a declarat ministrul interimar al Sanatatii, Cseke Attila.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.