Vesti noi de la presedintele Pfizer. Cand vom reveni la viata normala

Presedintele Pfizer, Albert Bourla, a declarat ca viata va reveni la normal pana la sfarsitul acestui an in tarile dezvoltate. Restul lumii va trebui sa astepte pana la sfarsitul anului 2022, ca sa scape de amenintarea noului coronavirus.

„Intr-un an cred ca vom putea reveni la viata normala”, a declarat Albert Bourla intr-un interviu acordat emisiunii „This Week” de la ABC. „Nu cred ca acest lucru inseamna ca variantele nu vor continua sa vina si nu cred ca acest lucru inseamna ca ne vom putea trai viata fara vaccinari. Dar asta, din nou, ramane de vazut.”

De asemenea, oficialul Pfizer estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an vor fi suficiente doze de vaccin. Insa variante ale noului coronavirus vor continua sa apara. Cel mai probabil scenariu este ca va fi nevoie de vaccinarea anuala impotriva COVID-19, a mai spus seful gigantului farmaceutic.

„Cel mai probabil scenariu pentru mine este acela ca vor continua sa apara noi variante. De asemenea, vom avea vaccinuri care vor dura cel putin un an si cred ca cel mai probabil scenariu este vaccinarea anuala, dar nu stim cu siguranta, trebuie sa asteptam,” a mentionat seful Pfizer.

Directorul Moderna si seful echipei de cercetare care a creat vaccinul AstraZeneca au facut declaratii similare.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.