Pentru o textura neteda a pielii fara imperfectiuni, nu este nevoie sa cheltuiti o avere pe produse cosmetice cu componente chimice. Mama Natura va ofera multe ingrediente naturale cu rezultate uimitoare. Printre acestea se numara: uleiul de cocos si bicarbonatul de sodiu. Un cocktail de tinerete pentru pielea ta!
Utilizate impreuna sau separat, aceste doua ingrediente sunt printre cele mai eficiente produse naturale pentru a avea o piele catifelata. Pentru un ten radiant si o stralucire sanatoasa tot timpul , opteaza pentru acest ritual, iar pielea ta va spune in cele din urma multumesc!
Beneficiile de frumusete ale bicarbonatului de sodiu
Ingredient multifunctional, bicarbonatul de sodiu este o baza in dulapurile dvs. In timp ce aceasta pulbere alba face minuni in intretinerea gospodariei , este ideala si pentru ingrijirea pielii. Detergent de neegalat, ingrijire exfolianta si anti-pete, bicarbonatul de sodiu este plin de proprietati cosmetice.
1. Pentru a reduce cosurile acneice
Persoanele care sufera de piele predispusa la acnee vor fi incantate sa afle ca acest ingredient singur ajuta la reglarea excesului de grasime si la diminuarea aspectului cosurilor acneice. Datorita actiunii sale antibacteriene si de uscare, bicarbonatul de sodiu inchide porii dilatati si lupta impotriva bacteriilor responsabile de aparitia comedoanelor. Pentru a va bucura de aceste beneficii, pur si simplu diluati o lingurita de bicarbonat de sodiu in putina apa pana cand obtineti o pasta consistenta. Aplicati preparatul direct pe cos masand usor. Se lasa sa actioneze 5 minute si se clateste cu apa curata.
2. Pentru a exfolia pielea
In fiecare zi, impuritatile si alte celule moarte se acumuleaza pe piele si infunda epiderma. Rezultat: pe fata apar puncte negre. Pentru a le elimina, este important sa alegeti un produs exfoliant care activeaza regenerarea celulara fara a ataca pielea. Pentru aceasta, bicarbonatul de sodiu este un mare aliat . Pregatiti-va scrubul de fata de casa amestecand trei linguri de bicarbonat de sodiu cu o lingura de hidrosol de trandafiri. Masati-va fata cu acest preparat prin miscari circulare, apoi clatiti cu apa curata. Este recomandabil sa faceti acest scrub cel mult o data pe saptamana pentru rezultate optime fara a irita pielea.
Beneficiile de frumusete ale uleiului de cocos
Utilizat de secole pentru numeroasele sale proprietati, uleiul de cocos sublimeaza pielea si o hraneste profund. Datorita puterii sale antioxidante, purificatoare si hidratante, acest elixir facial confera fetei tale un plus de stralucire.
1. Pentru pielea perfect hidratata
Imbogatit cu vitaminele A si E, acizi grasi saturati si antioxidanti, uleiul de cocos este un ingredient natural ideal pentru tonifierea pielii si pastrarea elasticitatii acesteia. Datorita actiunii sale hidratante, antibacteriene si hranitoare, acest ulei vegetal este un aliat excelent pentru netezirea pielii mature , lupta impotriva imperfectiunilor si imbunatatirea texturii pielii. Pentru a face acest lucru, aplicati o cantitate mica de ulei de nuca de cocos pe fata dimineata si seara, astfel incat pielea sa-si recapete supletea.
2. Pentru ingrijirea conturului ochilor
Cearcane, pungi sub ochi, riduri etc. Pentru a scapa de acele pete urate, uleiul de cocos este ideal. Doar masati o cantitate mica din acest produs in jurul ochilor, concentrandu-va pe zonele cele mai proeminente . Pe parcursul aplicatiilor, veti vedea ca aceste semne ale imbatranirii dispar fara ajutorul bisturiului!
Cum se utilizeaza aceste doua produse in combinatie?
In timp ce aceste doua ingrediente sunt incarcate fiecare cu beneficii de frumusete, amestecarea acestora va permite sa obtineti un tratament facial formidabil impotriva petelor. Doar amestecati doua linguri de ulei de cocos cu doua linguri de bicarbonat de sodiu. Aplicati aceasta masca purificatoare pe piele, masati cateva minute cu miscari circulare si apoi clatiti cu apa curata Este recomandabil sa nu utilizati acest tratament mai mult de o data pe saptamana, deoarece utilizarea excesiva a bicarbonatului de sodiu poate provoca iritatii si, prin urmare, poate provoca efectul opus.