Parintele Calistrat: “Cand le vezi pe toate imbrobodite si cu fustele pana-n pamant, dar pline de draci si de rautate…”

Parintele Calistrat de la Manastirea Vladiceni din Iasi a devenit celebru in mediul online pentru predicile sale nonconformiste.

Pe Facebook, preotul posteaza predicile sale in care vorbeste despre invataturile Bibliei folosind un limbaj pe intelesul tuturor.

“Fanatismul religios nu este admis!

Sa nu credeti ca fanaticii sunt oameni credinciosi! Este o mare inselare! In momentul in care le vezi pe toate imbrobodite si cu fustele pana-n pamant dar pline de draci si de rautate si ele o fac pe fanaticile! Nu-s fanatice! Sunt viclene! Nu-ti cere nimeni sa mananci trei graunte pe zi sau sa dormi in genunchi pe coji de nuca. Sau sa faci metanii pana faci aprindere pulmonara si sa faci inchinaciuni pana faci tasare de coloana. Nu! Iti cere inima buna! Trebuie sa ai inima buna, spune Scriptura si asa spune Dumnezeu:

Eu mila voiesc si nu jertfa! Si ce vreti sa va faca oamenii voua, aceea sa le faceti voi lor!”

Citeste si articolul :   Medic roman: "Nu poti sa intorci roata, si mortul de la mormant"

“Parintele este din nou transant, fara ocolisuri. Din pacate vor fi si din aceia care vor condamna din nou femeia, ocolind ideea pe care vrea sa o sublinieze parintele Calistrat. Cred ca ar fi trebuit sa-i aminteasca si pe cei care poarta barba si parul legat la spate.

Ramane insa mesajul, pentru mine foarte clar: un nu fanatismului religios, si un da “…smerit cu inima “, cum spunea Nicolae Steinhardt.”

Autor