Ficatul nu doare. Un test simplu prin care afli daca ai ficatul sanatos

Ficatul este un organ foarte complex care joaca un rol important in aproape toate functiile corpului. Acest organ este responsabil pentru detoxifiere, sinteza proteinelor si secretia de substante chimice care ajuta la digestia alimentelor.

Simptomele unor boli la ficat sunt destul de neclare si pot fi interpretate si ca alarme din alte zone ale organismului. In principal, semnul ca exista o neregula la ficat e o anume stare de oboseala permanenta, nejustificata.

Cand ficatul sufera, persoana nu mai da randament la serviciu, nu mai rezista sa vada pana in miez de noapte emisiunile la televizor, iar fumatorul caruia ii schioapata ficatul nu mai are chef de fumat. Cel caruia nu-i mai functioneaza bine ficatul resimte o imputinare a energiei organismului.

Dr. Ax – 11 semne ca ficatul este deteriorat

1. Oboseala cronica inexplicabila

Publicitate

Daca simti ca ai nevoie constanta de odihna, inseamna ca exista toxine in corpul tau si ficatul nu este in masura sa le elimine.

Citeste si articolul :   Dr. Carmen Dorobat, avertizeaza: "S-au schimbat momentele de aparitie ale simptomelor, nu se mai pastreaza aceleasi reguli”

2. Pierderea poftei de mancare

Atunci cand alimentele nu sunt digerate corect, riscati sa va pierdeti pofta de mancare si, prin urmare, sa pierdeti in greutate.

3. Dureri de stomac

Greata si varsaturile sunt cele mai frecvente simptome ale afectarii ficatului. Aceste simptome pot aparea si in cazul migrenelor , ametelilor, sarcinii sau intoxicatiei alimentare. Cu toate acestea, daca aceste simptome persista o perioada prelungita, inseamna ca ficatul este deteriorat si nu poate elimina toxinele.

4. Probleme de digestie

Ficatul produce bila care ajuta la digestie. Cand ficatul este deteriorat, poate provoca indigestie, diaree, sindrom de colon iritabil, constipatie sau intoleranta la alimentele grase.

5. Modificarea culorii urinei

Cand nivelul bilirubinei creste, acestea pot provoca modificarea culorii urinei . Astfel, un ficat deteriorat nu poate elimina excesul de bilirubina, deci rinichii il elimina!

6. Schimbarea culorii scaunului

Deficitul de bila duce la modificari ale culorii scaunului. Deci, daca acestea sunt argiloase, de culoare galben pal sau gri pentru o lunga perioada de timp, este posibil ca ficatul sa nu functioneze corect.

Citeste si articolul :   9 semne ca aveti deficienta de magneziu (si cum sa o remediati)

7. Icter

Nivelurile ridicate de bilirubina din sange provoaca icter, care apare la ochi, varful degetelor, limba si piele. Aceasta afectiune poate indica, de asemenea, probleme cu vezica biliara sau pancreasul.

8. Durerea abdominala

Crampele sau durerea la nivelul abdomenului inferior si balonarea pot indica leziuni hepatice.

9. Retentie de apa

Desi retentia de lichide poate fi un semn al unei probleme renale, a unei boli limfatice, a insuficientei cardiace si a unui dezechilibru hormonal, poate fi, de asemenea, un semn al unui ficat deteriorat.

10. Mancarimi pe piele

Un ficat deteriorat afecteaza pielea, facand-o mai sensibila. Ca urmare, este posibil sa aveti mancarime , vanatai sau vene vizibile.

11. Sangerari intestinale

Sangerarea din intestine este adesea legata de afectarea ficatului.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.