Ministrul Educatiei, anunt de ultim moment despre inceperea noului an scolar

Ministrul Educatiei a transmis ca vineri, la ora 10.00, la Palatul Victoria va avea o intalnire convocata de premierul Florin Citu, la care vor participa ministrul Sanatatii, reprezentantii INSP, seful DSU Raed Arafat si coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghita, unde se vor purta discutii despre masurile pentru deschiderea scolilor cu prezenta fizica din data de 13 septembrie.

Sorin Cimpeanu a mentionat ca printre masurile ce vor fi luate in calcul se numara „demararea unei campanii de intalniri interactive la nivelul fiecarei scoli, mediata de catre o persoana desemnata din fiecare scoala si de reprezentant DSP pentru a prezenta parintilor interactiv problematica, importanta si necesitatea vaccinarii”.

Totodata, ministrul a reamintit ca masca va fi obligatorie in continuare in unitatile de invatamant, indiferent daca elevii sunt sau nu vaccinati.

„Un ordin comun, ministrul Educatiei, ministrul Sanatatii, va aparea in perioada 1 – 3 septembrie, dupa ce vom avea date concrete despre evolutia pandemiei. Pana atunci, pregatim acest ordin. Vom avea chiar vineri, 20 august, incepand cu orele 10.00, o intalnire convocata de prim-ministru la Guvern, in prezenta doctorului Raed Arafat, in prezenta ministrului Sanatatii Ioana Mihaila, in prezenta INSP, in prezenta colonelului Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare, la care vom discuta masurile care se impun in vederea asigurarii unei stari de siguranta in scoli, din perspectiva epidemiologica, stiut fiind faptul ca decizia este de deschidere a scolilor cu prezenta fizica in data de 13 septembrie”, a declarat Sorin Cimpeanu la Antena 3.

„Printre masurile pe care le vom discuta se vor regasi demararea unei campanii de intalniri interactive la nivelul fiecarei scoli, mediata de catre o persoana desemnata din fiecare scoala si de reprezentant DSP pentru a prezenta parintilor interactiv problematica, importanta si necesitatea vaccinarii. Este o actiune de constientizare pe care trebuie sa o facem inainte de inceperea scolii. Se vor discuta si masuri de stimulare a vaccinarii. Nu va ascund ca este de luat in calcul, cu titlu de ipoteza, inclusiv acea decizie care, in cazul aparitiei unor situatii, cazuri confirmate intr-o clasa, cei care nu sunt vaccinati sa treaca obligatoriu in online, iar elevii care sunt vaccinati sa poata continua cu prezenta fizica. Nu sa fie obligati, sa poata continua cu prezenta fizica”, a mai spus ministrul Educatiei.

Cu ce propuneri va merge la intrunirea de la Palatul Victoria:

„De prezentare a optiunilor in functie de evolutia epidemiologica. De sustinere, inca de pe acum, a regulilor de protectie sanitara. Masca va fi obligatorie in continuare in scoli, indiferent daca elevii sunt vaccinati sau nu. De asemenea, distantarea adecvata va ramane o regula. De asemenea, evident respectarea normelor de igiena si obligativitatea aerisirii spatiilor de invatamant. Din perspectiva educatiei, ne vom asigura ca in fiecare scoala se intelege importanta acestor masuri pentru ca scoala sa se poata derula cu prezenta fizica”, a mai spus Cimpeanu.

Citeste si articolul :   Ministrul Educatiei, anunt de ultim moment. Sunt vizati toti elevii

„Va reamintesc faptul ca testarea a avut drept factor limitativ acordul parintilor. Vom discuta inclusiv despre importanta testarii pentru a sensibiliza parintii in a isi da acordul pentru testare. Testarea nu a fost limitata de disponibilitatea testelor, nu a fost limitata nici din considerente financiare, ci doar de acordul parintilor pentru testare care a fost considerata invaziva. Vom discuta si in ce masura se pot omologa acele teste non-invazive despre care am discutat prea mult timp”, a mentionat ministrul Educatiei.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.