6 sfaturi de la cardiologi daca vrei sa slabesti

Pentru a va proteja de bolile cardiovasculare in timp ce promovati pierderea in greutate, este esential sa stabiliti obiceiuri alimentare sanatoase. Dieta este un factor cheie in prevenirea factorilor agravanti precum colesterolul, hipertensiunea sau tulburarile arteriale. Federatia Franceza de Cardiologie recomanda 6 prevederi dietetice pentru a promova stare buna de sanatate zi cu zi.

Pentru a va pastra sanatatea zilnica, este esential sa stabiliti obiceiuri alimentare adaptate nevoilor dumneavoastra. Aceste sfaturi va vor ajuta, de asemenea, sa slabiti daca sunteti supraponderal. Urmand scrupulos aceste recomandari, va veti pastra sanatatea sistemului cardiovascular, eliminand in acelasi timp riscul de supraponderalitate.

Un minim de 5 fructe si legume pe zi

Pentru a putea beneficia de toti nutrientii esentiali pentru functionarea corpului dumneavoastra, este esential sa consumati cantitati de fructe si legume. Acest obicei alimentar va va permite sa va umpleti de antioxidanti. Aceste molecule incetinesc imbatranirea celulara si proliferarea radicalilor liberi, adesea responsabili de aparitia bolilor.

Citeste si articolul :   15 motive pentru a manca cartofi dulci in fiecare zi

Alegeti boabe si leguminoase

Bogate in fibre, cerealele si leguminoasele actioneaza inducand rapid senzatia de satietate, esentiala pentru a rezista poftelor zilnice. In plus, acestea actioneaza prin reglarea insulinei din sange, a florei gastro-intestinale si prin scaderea colesterolului. Un motiv convingator pentru a consuma linte sau mazare.

Publicitate

Reduceti aportul de sare

Pentru a va proteja impotriva bolilor cardiovasculare, este esential sa va limitati aportul de sare. Acest mineral, adesea prezent in cantitati mari in mesele pregatite, nu este lipsit de pericol pentru sanatate. Consumul de sare prea mare poate duce la cresterea tensiunii arteriale, un mecanism care poate afecta sanatatea cardiovasculara. A avea atentie la sare este, asadar, un obicei intelept sa ai grija de corpul tau.

Alegeti alimente cu un indice glicemic scazut

Afland despre indicele glicemic al alimentelor pe care le consumati, participati activ la pierderea in greutate si la functionarea corpului. Daca indicele glicemic al unui aliment este peste 70, acesta este considerat ridicat si va satura pe scurt foamea. Un aliment cu un indice glicemic scazut (mai mic de 55) satisface foamea intr-un mod mai lent, dar mai durabil. Mere, rosii, pepene verde, paste integrale, la fel ca multe alimente cu un indice glicemic scazut, le poti include in dieta ta.

Citeste si articolul :   Primele simptome ale cancerului de colon

Alegeti grasime buna

Grasimea nu inseamna neaparat cresterea in greutate sau periclitarea sanatatii cardiovasculare. Consumata cu intelepciune, poate fi chiar benefica pentru organism. Este doar o chestiune de a sti sa distingi grasimile bune de grasimile rele. Favorizati alimentele bogate in acizi grasi mononesaturati si polinesaturati precum somonul, uleiurile vegetale, semintele de in sau chiar avocado .

Acestea au un efect protector asupra sistemului cardiovascular, precum si asupra metabolismului. Grasimile saturate, pe de alta parte, pot crea un teren de reproducere pentru bolile cardiovasculare, deoarece creste nivelul colesterolului rau (LDL) din organism.

Participa la activitatile sportive

Fie ca este vorba de o activitate practicata singura sau in grup, sportul este, fara indoiala, cel mai bun obicei pe care sa il adopti pentru a-ti pastra sanatatea. Conform unui studiu , persoanele care participa la activitate fizica regulata au mai putine sanse sa facastop cardiac ; concluzii confirmate de Dr. Guillo , cardiolog la Rennes, care recomanda activitati sportive pentru imbunatatirea calitatii vietii. De asemenea, ajuta la arderea caloriilor acumulate in timpul zilei si la promovarea starii de bine. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda 150 de minute de activitate fizica pe saptamana.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.